IEXGeld

Dossiers

Profiel

Makkelijk verdienen op Koningsdag

Alle kleine beetjes helpen, daar draait In The Pocket om. De rubriek met kleine - en soms wel héél kleine - bespaartips.


Een beetje geld bijverdienen op Koningsdag kan door wat oude spullen te verkopen op de vrijmarkt. Spullen die je anders toch weg zou doen. Makkelijk en gegarandeerd winst (als je de aankoopprijs ervan niet meerekent).

Maar wat als je besluit zelfgemaakte cupcakes te gaan verkopen - hoeveel moet je er dan verkopen om je investering eruit te halen? En tegen welke prijs moet je ze dan gaan verkopen?

Lees ook: En ineens heb je een echte Jan Steen in handen...

Leuk, zelfgemaakte cupcakes versierd met feestelijke - bijna - oranje vruchtenhagel dus. Je wil er honderd gaan bakken voor de verkoop, dat kost je aan boodschappen:

  • 5 pakken mix voor cupcakes à 1,40 euro: 7 euro
  • 15 eieren à 0,16: 2,40 euro
  • 250 gram boter: 1,49 euro
  • 100 vormpjes: 3 euro
  • 2 pakken vruchtenhagel à 0,84: 1,68 euro 

Totale investering aan boodschappen: 15,57 euro

Uit de kosten

De ovenkosten en het arbeidsloon laat ik voor het gemak even achterwege. Dus voor iets minder dan 16 euro heb je honderd cupcakes gebakken. Zelf heb je er tijdens het bakken al drie geproefd en je geeft er ook nog zeven weg. Heb je er nog negentig om te verkopen.

Voor hoeveel moet je ze dan minimaal verkopen om uit de kosten te zijn? Makkelijk: 16 euro gedeeld door 90 stuks is 18 cent.

Op Koningsdag is 50 cent een prima verkoopprijs (als ze lekker zijn tenminste), dan verdien je 50 maal 90 is 45 euro. Nu daar je investering van 16 euro nog vanaf halen en je winst is 29 euro!

Proost!

Lees ook: Met deze tip bespaar je 200 euro

Zonder investeringen

Het verdient natuurlijk nog beter als je helemaal geen investering hoeft te doen. Speel je een beetje verdienstelijk gitaar, viool, trompet? Ga op een druk plekje staan, zonder andere muziek om je heen, bakje voor je geld erbij en dan is echt alles winst.

Of ben je snel en redelijk goed in het knippen van haar? Schaar mee, kam mee en plantenspuit met water mee en zet een stoel neer en een bord erbij: Een kort koppie voor bijna noppie!

Zo zijn er natuurlijk nog honderd dingen te bedenken om op Koningsdag wat bij te verdienen! Veel plezier en bedenk een goede bestemming voor je extra verdiensten. Beleggen bijvoorbeeld...

Meer bespaartips lezen? Kijk dan eens hier!

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›