IEXGeld

Dossiers

Profiel

Gratis naar de dierentuin?

Ben je van plan dit voorjaar naar de dierentuin te gaan of wat musea te bezoeken? Ga dan meespelen in de Bankgiroloterij! Waarom? Nou, als je meespeelt ontvang je een VIP-card en met die kaart heb je allerlei voordelen.

Zoals korting op voorstellingen en films en gratis entree voor heel veel musea. Maar ook bijvoorbeeld 50% korting op de entreeprijs van het Ouwehands Dierenpark. En dat voor 13,50 euro per maand.

Lees ook: Het kan nog steeds, sparen met 6% rente

Rekenvoorbeeld

Je gaat deze maand met vier personen naar het dierenpark (twee volwassen en twee kinderen tussen de drie en negen jaar). De entreeprijs zou dan zijn: 2 x 22 euro plus 2 x 19,50 euro = 83 euro.

Als je besluit mee te spelen met de Bankgiroloterij voor dus 13,50 euro per maand, krijg je 50% korting op de entree van Ouwehands Dierenpark. Dat is in dit voorbeeld 41,50 euro. Zo bespaar je op dit uitje 28 euro.

Volgende maand wil je met de familie naar Nemo in Amsterdam. Normaal gesproken kost dat je 4 x 16,50 euro is 66 euro. Met je VIP-card kan één persoon gratis naar binnen. Dus bespaar je 16,50 op de entreeprijs. Deelname aan de Bankgiroloterij kost je zoals gezegd 13,50 euro. Besparing 3,50 euro.

Per jaar kost deelname aan de Bankgiroloterij 162 euro en je maakt ook nog een kleine kans op een prijs. Ga je er elke maand op uit waarbij je gebruikmaakt van de VIP-kaart, dan kan je gemiddeld zo'n 25 euro per maand korting krijgen, is 300 euro per jaar. Besparing op je uitjes per jaar: 138 euro.

Lees ook: De jackpot is (niet) gevallen

Houd het bij

Houd wel in de gaten dat je minstens één keer per maand een uitje plant en kies er dan ook eentje waar je optimaal gebruik kan maken van de voordelen van je VIP-card. 

En denk je dat je een tijdje niets gaat doen, zeg de Bankgiroloterij dan op. Je moet dan overigens wel sterk in je schoenen staan. Want het idee dat de loterijprijs op jouw nummer valt, als je net hebt opgezegd, is best lastig te verkroppen.

Lees ook: Weg met die groene aanslag!

Ook hier is het dus belangrijk om je adminstratie bij te houden. Hoevaak ga je erop uit? En reken vantevoren uit of je wel goedkoper uit bent met zo'n VIP-kaart.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Dit moet je weten over de nieuwste bespaartrend op TikTok

Cash stuffing of de 100-envelope challenge wordt de nieuwste bepaartrend... Lees verder ›