IEXGeld

Dossiers

Profiel

Blijf lekker thuis!

Alle kleine beetjes helpen, daar draait In The Pocket om. De rubriek met kleine - en soms wel héél kleine - bespaartips.


Of het gezelliger is, is de vraag maar bijna alles is thuis goedkoper dan buitenshuis. Een etentje thuis waar iedereen wat meeneemt bijvoorbeeld. Het vraagt misschien iets meer voorbereiding omdat je de maaltijd onder de gasten moet verdelen. Je wil tenslotte niet alleen maar stokbrood met kruidenboter eten...

Een rekenvoorbeeld

Maar het scheelt een aanzienlijk bedrag per persoon. Je gaat bijvoorbeeld met z'n vieren een pizza eten in een restaurant. Een paar drankjes erbij en je betaalt al gauw 20 euro per persoon. Totale rekening 80 euro.

Wat als je bij de supermarkt een paar biertjes en wat ovenpizza's koopt en ze lekker thuis opeet? Dan kost dat je zo'n 3 euro per pizza en zo'n 50 cent per drankje. Totale kosten thuis: 12 euro voor het eten en 6 euro voor de biertjes, totaal 18 euro. Dat is 4,50 euro per persoon. Besparing: ruim 15 euro per persoon.

Ook de bioscoop is thuis veel goedkoper. Je gaat dan niet naar de bioscoop toe, maar je haalt de bioscoop in huis en kijkt de film thuis. Er zijn mogelijkheden genoeg om thuis de nieuwste films te zien voor een veel lager bedrag dan in de bioscoop. Met Netflix, Videoland of Pathé Thuis bijvoorbeeld.

Lees ook: De ultieme bespaartip voor ouders van pubers

Nog een rekenvoorbeeld

Je wil met drie vrienden naar de bioscoop gaan. Kosten voor een bioscoopkaartje minimaal 8 euro (maal vier is 32 euro). In de pauze nemen jullie nog een drankje en wat popcorn. Een glas frisdrank kost bij Pathé 2,90 en een kleine popcorn ook.

Totaal 23,20 euro met z’n vieren. Dus voor dat bioscoopbezoek ben je met z’n vieren zo’n 55 euro kwijt.

Kijk je dezelfde film thuis via bijvoorbeeld Pathé Thuis, dan kost dat zo’n 5 euro. Twee flessen Fanta à 1 euro erbij en een pak popcorn-maïs à 1,10 euro en je bent met z’n vieren voor iets meer dan 8 euro klaar. Een besparing van 47 euro met z’n vieren, dat is 11,75 euro per persoon!

Lees ook: Het nieuwe televisiekijken

Stel je gaat een keer per maand naar de bioscoop of naar een restaurant, en je organiseert het avondje om de maand thuis. Dan kan je jaarlijks zo'n 70 euro per persoon besparen.