IEXGeld

Dossiers

Profiel

5 Amerikaanse aandelen waar topanalisten het meest positief over zijn

Hoewel de beurzen al flink zijn opgelopen, zien analisten op Wall Street nog veel kansen liggen in heel veel verschillende sectoren. Waar zijn zij het meest enthousiast over? Wij zetten vijf geliefde aandelen op een rij van de best presterende analisten. 

Financiële dataleverancier TipRanks verzamelt dagelijks de laatste adviezen en koersdoelen van gerenommeerde analisten. Op basis van deze gegevens kan een lijstje gemaakt worden van namen die momenteel erg in de smaak vallen.  

1. CrowdStrike

De eerste naam doet wellicht geen belletje rinkelen, maar de sterke vraag naar clouddiensten en cyberveiligheid spelen CrowdStrike momenteel enorm in de kaart. Het bedrijf ontwikkelt vooral technologieën voor bedrijven die zich willen beschermen tegen cyberaanvallen.

Lees ook: Krijg je beleggingsstrategie op orde met deze 6 tips

In het tweede kwartaal kwam CrowdStrike volgens analist Alex Henderson van Needham & Co met uitstekende winstcijfers en die op alle vlakken de verwachtingen overtroffen. Needham & Co zag ruimte om het koersdoel te verhogen naar 340 dollar, hetgeen ten opzichte van de huidige koers een rendement kan opleveren van circa 34%.

Nadat CrowdStrike enkele grote klanten binnenhaalde, is Henderson van Needham ervan overtuigd dat het bedrijf lucratieve deals kan blijven sluiten en dat het zowel op autonome basis als via overnames verder kan groeien. 

Op TipRanks staat Henderson op plek 35 van de beste 7.000 analisten. Zijn koopadviezen pakken in 71% van de gevallen goed uit, met een gemiddeld rendement per advies van circa 31%.

2. Chewy

Dankzij de coronacrisis kwamen e-commercebedrijven nog meer in de schijnwerpers te staan. Ook bleken meer mensen tijdens de crisis een huisdier aan te schaffen. Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren in Nederland zei vorig jaar al te zien dat er tijdens de coronacrisis veel puppy's werden aangeschaft.

Check ook: Hoe selecteer ik de beste aandelen? Let op deze 7 cijfers

Huisdieren hebben natuurlijk zorg nodig en daar richt Chewy zich op. Analist Brian Fitzgerald of Wells Fargo is erg te spreken over de abonnementsdiensten die Chewy aanbiedt om dierenklinieken te helpen bij het verbeteren van de ervaringen van klanten en om hun inkomsten aan te jagen.

Fitzgerald hanteert een koersdoel van 110 dollar op het aandeel, goed voor een potentieel rendement van circa 50%.

Chewy zag de kosten flink oplopen door investeringen in de bouw van magazijnen en marketing, maar de analist ziet nog genoeg opwaarts potentieel. De aanwas van nieuwe klanten nam op jaarbasis af, maar de omzet per actieve klant steeg wel aanzienlijk. 

Onder de 7.000 analisten behoort Fitzgerald volgens TipRanks op plek 36 van de beste analisten. Zijn koopadviezen zijn in 72% van de gevallen goed voor een koerswinst en per advies is zijn gemiddelde rendement 33%. 

3. Qualcomm

Veel bedrijven worden momenteel geraakt door tekorten in de halfgeleiderindustrie, vooral autobouwers en smartphone-producenten. Voor chipontwikkelaars als Qualcomm zijn er gouden tijden aangebroken nu er veel vraag is en te weinig aanbod. 

Analist Vijay Rakesh van Mizuho Securities stelt dat Qualcomm meerdere strategieën uitrolt om de productie van chips op te voeren en verwacht dat een recent gesloten deal met de Chinese techreus HONOR al voor voldoende opwaartse potentie zal zorgen, zeker in aanloop naar de Olympische Winterspelen in Beijing volgend jaar.

Dit wil je ook weten: Zo vind je het volgende meme-aandeel

De analist heeft een koersdoel van 180 dollar op Qualcomm, goed voor een mogelijke winst van 25%. Naast processors voor smartphones, ziet de analist voor Qualcomm kansen liggen op de markt voor desktops, notebooks en automotive. 

Vijay Rakesh is de op 88 na best presterende analist, aldus TipRanks, en behaalt met zijn adviezen gemiddeld een rendement van 27%. 

4. FuboTV

In de afgelopen anderhalf jaar zijn streamingdiensten, maar ook online sportweddenschappen, aanzienlijk in populariteit gestegen. FuboTV probeert beide werelden te combineren. De streamingdienst richt zich vooral op zenders die sportwedstrijden uitzenden.

Analist Darren Aftahi of Roth Capital Partners wijst erop dat FuboTV twee belangrijke stappen vooruit heeft gezet, onder meer dankzij een aanpassing in de lokale regelgeving, waardoor er nu in de Amerikaanse staten Iowa en Arizona online op sportwedstrijden mag worden gegokt. Dit betekent volgens de analist enorm veel winstpotentie voor FuboTV.

Ook in drie andere staten wordt momenteel onderzocht of dit haalbaar is. Verder is de analist te spreken over een nieuw platform dat het bedrijf aan het testen is, waardoor online gokken en streaming nog meer samenkomen voor klanten.

Roth Capital heeft een koersdoel van 45 dollar op FuboTV, goed voor een potentieel rendement van 63%. Aftahi staat op plek 140 in de top 7.000 analisten. Zijn adviezen pakken in de helft van de gevallen goed uit en het gemiddelde rendement per advies bedraagt 39%. 

5. Autodesk

Softwareontwikkelaar Autodesk hield onlangs een beleggersdag die de interesse van menig analist trok. Analist Matthew Hedberg van RBC Capital verwacht dat de keuze voor een abonnementsdienst en het digitaliseren van het productaanbod Autodesk in de kaart zal spelen. Hij hanteert dan ook een koersdoel van 363 dollar, hetgeen circa 30% boven de huidige koers ligt. 

Autodesk kondigde ook doelstellingen aan voor de vrije kasstroom in 2023, die analisten positief stemden. 

Hedberg staat op nummer 7 in de lijst van TipRanks en boekt in 82% van de gevallen succes met zijn adviezen, die gemiddeld 39% rendement opleveren. 

Lees ook: Zó vind je die beursklapper

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

We sparen in recordtempo, maar beleggen minder dan elders in de wereld

Je geld op een bankrekening zetten is een gemiste kans, vindt Allianz. Lees verder ›