IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit doen Nederlanders met hun zomerbudget

Nederlanders reserveren in de zomermaanden 38% van hun besteedbaar inkomen voor de zomeruitgaven. Dit is relatief weinig in vergelijking tot andere Europeanen, daar loopt het op tot 72%. Dat blijkt uit de Zomer Barometer van Ferratum

Waar we die 38% dan het liefst aanbesteden zijn festivals, en aankopen voor recreatie zoals een motor, caravan of sportartikelen.

Check ook: Zo krijg je geld terug bij een vertraagde vlucht

Zuinig

Niet verrassend zijn we weer een van de zuinigste volkjes van Europa. Alleen Finnen en Britten verwachten nog enkele procenten minder uit te geven tijdens de zomer.

Op vakantie is Airbnb het populairste medium om een overnachting te boeken. Maar liefst 41% is van plan om deze zomer een verblijfplaats te boeken via deze Airbnb. Maar uiteraard, wel graag voor minder dan 100 euro per nacht.

Het bedrag dat Europese consumenten willen reserveren voor een overnachting loopt erg uiteen. Van de Finnen is 83% bereid om 100 euro per nacht te betalen voor een hotel. In Roemenië en Bulgarije is dat slechts 1%. Nederlanders eindigen hierbij met 38% in de middenmoot.

Lees meer: Besparen op je vliegtickets: zeven tips

Festivals en sleurhutten

Nederlanders en Noren verwachten relatief het meeste aan festivals te besteden van alle onderzochte Europese landen. De inwoners van de twee landen reserveren 16% van hun besteedbaar inkomen voor festivals, wat maar liefst twee keer zoveel is als het Europese gemiddelde van 8%.

Daarnaast reserveren Nederlanders relatief drie keer zoveel voor recreatieve aankopen zoals een motor, caravan of sportartikelen. Gemiddeld reserveren Europeanen hiervoor 5% van hun besteedbaar inkomen, terwijl Nederlanders er 16% voor incalculeren.

Zie ook: Vier punten om rekening mee te houden als je een vakantiehuisje koopt

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Reis geannuleerd: Moet ik een voucher accepteren?

Wie een voucher kiest staat bij een faillissement van de luchtvaartmaats... Lees verder ›