IEXGeld

Dossiers

Profiel

Besparen op je vliegtickets: zeven tips

Als je érgens kunt aankloppen voor goede tips voor een mooie reis of vakantie, dan is het wel bij de heren en dames van 3 op reis. En zij weten niet alleen wat de beste bestemmingen en bezienswaardigheden zijn, maar ook hoe je zo goedkoop mogelijk aan je vliegtickets komt. Zeven tips!

Lees ook: Deze toeslagen maken je vliegtickets duur

1. Goedkoopste dagen

De goedkoopste dagen om te vliegen zijn over het algemeen dinsdag, woensdag en zaterdag. De reden: er zijn dan minder zakelijke reizigers en dus is het toestel minder vol. Een overschot aan zitplaatsen dus. Om de plekken te vullen bieden maatschappijen ze goedkoper aan.

2. De vertrektijd

Het kan je vlucht echt goedkoper maken: 's nachts of vroeg in de ochtend vertrekken.

3. Beste tijdstip om te boeken

Nieuwe aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen gaan vaak direct na middernacht in. Ook komen dan gereserveerde stoelen die niet geboekt zijn weer vrij. Slim om 's nachts boeken, dus.

4. Twee losse tickets

Het is soms beter om twee losse tickets te kopen, dan één retourtje. Je komt er gauw achter als je naar verschillende maatschappijen en verschillende aanbiedingen kijkt.

5. Vergelijken

Ga niet uit van één aanbieder, maar vergelijk verschillende partijen. Het kan maar zo zijn dat het ergens anders goedkoper is. Let wel op. Soms lijkt een vlucht goedkoper, maar komen er later nog allerlei kosten bij (denk aan reserveringskosten).

6. Cookies verwijderen

Sta er niet van te kijken als de ticketprijzen stijgen nadat je een zoekronde hebt gedaan. Naar het schijnt gebruiken vliegtuigmaatschappijen je zoekgeschiedenis en verhogen aan de hand daarvan de prijs. Verwijder daarom je cookies voordat je echt tot aankoop overgaat. Of gebruik even een andere computer of tablet.

7. Een andere luchthaven

Je bent misschien geneigd om Schiphol standaard als vertrekpunt te kiezen, maar het kan best zijn dat bepaalde vluchten vanaf een andere luchthaven goedkoper zijn. Even rondkijken, dus! Houd wel rekening met bijkomende kosten als je inderdaad voor een andere luchthaven kiest (reis- en parkeerkosten, bijvoorbeeld).

Lees ook: Vier tips om te besparen op je vliegtickets

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. bergen333 7 februari 2016 15:04 0
    De beste tip staat er niet bij: vlieg NIET. 100% besparing én geen CO2 uitstoot!
  2. [verwijderd] 12 mei 2016 17:08 0
    Misschien een goede tip: www.247discount.nl/ geeft altijd geld terug bij 2.500 webshops. Dit is een snelle besparing die veel mensen laten liggen!

    Dus voor je boekt bij Booking.com, Vliegwinkel, Cheaptickets etc. eerste even naar 24/7 Discount, 1 klik en klaar.

    Aanrader!

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

7 tips om je energierekening te verlagen

De energienota gaat omlaag, maar je kunt nog meer doen om kosten te besp... Lees verder ›