IEXGeld

Dossiers

Profiel

Het nieuwe televisiekijken

Het nieuwe televisiekijken: je kijkt wanneer het jou uitkomt en waar jij wilt. En als je eigenlijk ook geen televisie meer kijkt op de televisie, maar op je computer of tablet, dan kun je aardig besparen op je maandelijkse kosten.

Want: is dat kabelabonnement dan nog wel nodig?

Bijna alles is online te bekijken, via uitzending gemist en streamingprogramma's kun je op je computer, telefoon of iPad in ieder geval de actualiteiten bijhouden en heel veel programma's bekijken wanneer het jou uitkomt.

Kijk je graag films en series, dan is bijvoorbeeld een Netflix-abonnement een optie.

Lees ook: Zo krijg je extra kadootjes op je verjaardag!

Een rekenvoorbeeld

Een televisiekabelabonnement kost ongeveer tussen de 15 en 20 euro per maand. Internet betaal je toch al, dus die kosten houd ik buiten beschouwing. Je wil graag onbeperkt series en films kijken. Het goedkoopst is dan een Netflix-abonnement voor twee apparaten: 8 euro.

Besparing: 15 - 8 = 7 euro per maand, is 84 euro per jaar. Deel je je Netflix-abonnement (dat kan heel makkelijk), dan bespaar je nog eens 42 euro extra per jaar.

Kijk je eigenlijk helemaal niet zo vaak naar films of series, dan kan je af en toe online een film huren bij bijvoorbeeld:

  • MovieMaxonline: kosten 4,99 euro per film.
  • Videoland: kosten ook 4,99 per film, onbeperkt films en series kijken kost hier 10 euro per maand.

Gratis, maar omstreden

Heb je er geen problemen mee om een bestand (of app) te downloaden, dan kun je zelfs gratis online films kijken via Popcorn Time (er is ook een Nederlandse versie). Andere gratis filmsites/apps zijn bijvoorbeeld Megashare, Moviebox en Solarmovie. 

Let er wel op dat deze gratis sites vaak illegaal en omstreden zijn, omdat je auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder te betalen down- en uploadt.

Ga je via zo'n gratis site kijken, dan bespaar je je hele kabelabonnement en dat scheelt tussen de 180 en 240 euro per jaar!

Lees ook: Gebruik oude enveloppen als boodschappenlijstje


Win het boek Niets verspillen doe je zo!

De bespaartip hierboven komt niet uit het boek Niets verspillen doe je zo! van Stéphanie Araud-Laporte. Maar het boek staat wel vol met andere praktische tips om je hoeveelheid afval te beperken, om duurzamer te leven en om zo geld te besparen. Handig!

En wat helemaal leuk is: we mogen een exemplaar weggeven. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is jouw eigen ultieme bespaartip te mailen naar iexgeld@iex.nl, o.v.v. Bespaartip. Meedoen kan tot 15 september. De winnende tip wordt geplaatst in In the pocket. Succes!

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 3 mei 2016 14:10 0
    Ik heb mijn kabel abonnement ook opgezegd om geld te besparen. Ik vond het wel belangrijk dat ik snel internet thuis had. Eerst had ik langzaam internet en kon ik nauwelijks een film streamen/downloaden. Ik heb via www.internet-thuis.nl gezocht naar een goed internetabonnement en ben nu zeer tevreden met mijn internet!

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Op vakantie? 10 tips om af te dingen als een pro

Undress to impress, maak grapjes en probeer combideals te sluiten. Lees verder ›