IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit is de ultieme bespaartip voor (ouders van) pubers

Alle kleine beetjes helpen, daar draait In the pocket om. De rubriek met kleine - en soms wel héél kleine - bespaartips. 


Eigenlijk was de prijsvraag op IEXGeld (je vindt 'm hier) ook een soort In the pocket. Als je je eigen ultieme bespaartip instuurde, kon je het boek Niets verspillen doe je zo winnen. Dit boek staat vol praktische tips om je hoeveelheid afval te beperken, om duurzamer te leven en om zo geld te besparen. Handig!

En we hebben een winnaar: Iris Lindhout. Zij stuurde de volgende bespaartip voor pubers (of voor de ouders van pubers) in: gebruik tandpasta in plaats van Clearasil!

Tandpasta werkt net zo goed tegen puistjes als de duurdere producten, die specifiek tegen puistjes zouden werken. Smeer wat tandpasta op je puistjes, laat het een half uur intrekken en was het er weer af. De tandpasta droogt de puistjes uit en ze zijn daardoor een stuk minder zichtbaar.

Gefeliciteerd Iris, we sturen het boek vandaag nog naar je toe! Alle andere deelnemers: erg bedankt!

Lees ook: Met de helft minder wasmiddel wordt je was ook schoon

Een rekenvoorbeeld

Een tube rapid action cream van Clearasil van 15 ml kost 7,79 euro bij Kruidvat. Dit spulletje moet je direct op een puistje aanbrengen, dus het werkt hetzelfde als met tandpasta.

Een tube tandpasta van het Kruidvat huismerk kost maar 0,59 euro voor 125 ml. 

Met je tandpastatube doe je acht keer langer dan met Clearasil (als je het alleen voor je puistjes gebruikt) en het kost veel minder: 15 ml tandpasta kost namelijk 0,07 euro. Besparing: 7,79 - 0,07 is 7,72 euro als je één tube action cream vervangt door één tube tandpasta!

Lees ook: Je bespaart juist niet door je tanden te poetsen tijdens het douchen

Iris zegt er nog wel bij dat tandpasta goed werkt als je een paar puistjes hebt, bij serieuze acne is het beter om met je huisarts te overleggen wat je moet doen.

Lees ook:

Let hierop bij een desktoptaxatie

Het is een erg goedkope taxatie, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Lees verder ›