IEXGeld

Dossiers

Profiel

5 tips om te besparen op je drankrekening bij een avondje uit

Een avondje uit met vrienden of vriendinnen sla je natuurlijk niet af, maar je weet van jezelf dat de drankrekening na het einde van de avond flink op kan lopen. Door speciaalbiertjes, wijntjes of misschien zelfs shotjes loopt de rekening aardig op. Is dat werkelijk nodig? Zo kun je besparen op je drankrekening. 

1. Betaal voor ieder drankje

Je kunt ervoor kiezen om een rekening te openen, maar veel beter is om ieder drankje direct af te rekenen. Dit voorkomt dat je het besef over het aantal drankjes dat je op een avond bestelt, kwijtraakt. Immers kun je de drankjes dan niet gedachteloos blijven bestellen, maar moet je per drankje betalen. 

2. Betaal contant

Als je betaalt met een briefje van vijftig en je ontvangt kleinere briefjes en muntjes, dan word je je ook bewuster van hoeveel je drinkt. Bovendien kun je voorafgaand aan de avond bepalen hoeveel geld je te besteden hebt (of hoeveel je maximaal wilt uitgeven) en op die manier kun je nooit meer uitgeven dan je bij je draagt. Overigens is het dan wellicht handig om je betaalkaart thuis te laten, zodat je niet alsnog meer geld uitgeeft. Geen geld meer? Dan houdt het op!

3. Gooi er tussendoor een (goedkoper) non-alcoholisch drankje in

Bestel water of frisdrank tussen je alcoholische drankjes door om te voorkomen dat je teveel besteedt of overmatig drinkt. Soms krijg je zelfs een glas water van de zaak, maar ga daar niet vanuit. Voor een colaatje betaal je tegenwoordig al snel 2,50 euro, maar dit is nog steeds goedkoper dan wanneer je er rum bij laat gooien. 

4. Maak gebruik van acties

Zeker bij de bekende cocktailbars is er vaak een “happy hour”, waarin drankjes goedkoper zijn, maar soms zijn er ook in restaurants speciale acties. Dit geldt overigens ook voor bepaalde maaltijden. Bewaar speciale acties ook op je smartphone door er een foto van te maken, als je er later denkt gebruik van te willen maken.  

Veel bars en restaurants zijn ook actief op social media, waar vaak ook de nodige promoties en acties voorbij komen. Houdt deze dus in de gaten. 

5. Maak gebruik van het barpersoneel

Als de kosten van een drankje onduidelijk zijn, schroom dan niet om het barpersoneel naar de prijs ervan te vragen. Het personeel weet als geen ander welke drankjes er te bestellen zijn en wat deze kosten. Vraag bijvoorbeeld naar de beste likeur die binnen jouw budget past, al is het alleen maar om informatie in te winnen voor later.  

En nog een laatste tip: behandel de barman – of vrouw met respect en het nodige geduld. Zwaai niet met je betaalkaart en dring niet voor in de rij. Dit mag je dan niet direct geld besparen (hoewel je uiteraard kunt duimen voor een gratis drankje of dat extra scheutje rum), maar het helpt wel. Hoe vriendelijker je bent, hoe vaker personeel bereid is om goed voor je te zorgen. 

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. maastricht50 4 augustus 2018 10:20 0
    Een advies naar aanleiding van de tips. Blijf thuis.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

15 veelgemaakte fouten in de belastingaangifte

Gemiste of juist onterecht opgevoerde aftrekposten... Een fout in je bel... Lees verder ›