IEXGeld

Dossiers

Profiel

Vijf redenen waarom investeren in vastgoed een goed idee is

Nu de spaarrente zo ongeveer het nulpunt heeft bereikt is het wel duidelijk; sparen is niet de beste oplossing voor je vermogen. Dankzij de inflatie wordt je geld zelfs alleen maar minder waard. Maar wat zijn dan andere oplossingen? Je kunt natuurlijk gaan beleggen. Daar hebben we hier een uitgebreide handleiding voor. Een andere oplossing is investeren in vastgoed. Hieronder vijf redenen waarom dat vast en zeker een goed idee is. 

1. Bescherming tegen inflatie

Investeren in vastgoed is niet inflatie gevoelig. Historisch gezien heeft vastgoed een veel sterkere correlatie met inflatie dan aandelen of obligaties. Dat betekent dat huuropbrengsten en de waarde van het vastgoed meestijgen met inflatie. Wanneer inflatie aantrekt, zullen de inkomsten uit vastgoed mee stijgen. Daarom wordt het ook wel de ideale inflatie hedge genoemd. 

Lees ook: Vier vragen over inflatie

2. Spreiding, spreiding, spreiding

Net als bij beleggen is ook bij vastgoed het credo: spreiden. Dat verlaagt het risico. Als je al je eieren in één mandje stopt, gaan ze ook allemaal kapot als dat mandje valt. Van drie hoog. Op het beton. Het spreiden van je vermogen in vastgoed kan een bescherming zijn tegen een daling van de beurs.

Lees ook: De drie grootste financiële fouten die je kunt voorkomen als dertiger

3. Optimaal rendement

Investeringen in vastgoed behalen een vrij hoog rendement doordat ze op twee manieren geld opleveren. Dat is ten eerste door de huuropbrengsten. Huuropbrengsten leveren iedere maand een vast bedrag op dat kan worden gebruikt om de hypotheek te betalen. Of om natuurlijk nieuwe investeringen te doen. Ten tweede levert de meerwaarde van je pand rendement op de lange termijn. Vastgoed wordt vaak meer waard in de loop der jaren, zeker als het in een populaire stad ligt.

Lees ook: Dit is de kracht van rente-op-rente

4. Belastingvoordelen

Vastgoed is fiscaal aantrekkelijk. Niet alleen subsidiëren overheden het eigen bezit van vastgoed, je kunt het ook als aftrekpost gebruiken. Dat verschilt natuurlijk wel per situatie. Als je een woning bezit die niet jouw hoofdverblijf is, dan wordt dit pand gekenmerkt als een belegging. Daar kunnen voordelen aan zitten.

5. Je investeert in iets tastbaars

Je pand, of de grond waarop het staat, zal altijd iets waard blijven. Daarnaast blijven de inkomsten die het pand opbrengt (huur) ook altijd waarde houden voor toekomstige investeerders. Mocht je je pand ooit weer willen verkopen natuurlijk. Een pand is zoals ze dat noemen, harde activa. Het is tastbaar. Je kunt voor je pand staan en vol trots zeggen “Dit is van mij!” Probeer dat maar eens met een aandeel.

Lees ook: Zonder adviseur een hypotheek regelen? Vijf tips.

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. gbakl 20 mei 2017 08:26 0
  dan nu wat CONCRETE info over de voordelen van vastgoed ipv vaag geneuzel...
  het bezit van een woning, die verhuurd wordt, is een prima manier van verstandig beleggen.
  zeker als die woning in de toekomst geschikt is voor eigen gebruik.
  gesteld dat er een deel Eigen geld in zit en een flink deel hypotheek, dan is de hyp rente NIET aftrekbaar, want geen Eigen woning en de huurinkomsten zijn belastingvrij.
  het verschil tussen waarde en hyp schuld is vermogen en zou er dus vermogensbelasting over betaald moeten worden.
  echter; als de huurder huurbescherming geniet en de huur redelijk is (zie belastingtabel hiervoor) dan mag de WOZ-waarde met een flink deel verlaagd worden zodat er vaak geen actueel vermogen meer is om belast te worden.
  www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

We sparen in recordtempo, maar beleggen minder dan elders in de wereld

Je geld op een bankrekening zetten is een gemiste kans, vindt Allianz. Lees verder ›