IEXGeld

Dossiers

Profiel

In 6 stappen van armoedig naar stinkend rijk

Bijna iedereen heeft de droom om rijk te worden. Hoewel het doel duidelijk is, is het pad naar dat doel toe niet altijd duidelijk.

In zijn boek The Millionaire Booklet: How To Get Super Rich, maakt Grant Cadone dat pad veel duidelijker. Volgens hem maakt het niet uit in wat voor situatie je je nu bevindt.

Cadone ging van blut naar superrijk door een paar simpele stappen te volgen. Er zijn geen garanties, zegt hij erbij, maar dit zijn de stappen die voor hem hebben gewerkt, schrijft CNBC.com.

1. Verander je manier van denken

Rijk worden begint met het geloof dat je ook echt rijk kunt worden. De grootste fout die je kunt maken, is om te denken dat het onmogelijk is om miljonair te worden.

Het eerste wat je moet doen, volgens Cadone, is beslissen dat je miljonair of multimiljonair wilt worden. Daarna moet je vol gaan voor die beslissing.

Lees ook: Simpele geldgewoontes die je helpen vermogen op te bouwen

2. Zet de cijfers op een rij

De volgende stap die je moet zetten, is het op een rij zetten van de cijfers en uit te rekenen wat ervoor nodig is om miljonair of multimiljonair te worden.

Om een doel bereikbaar te maken, moet je geloven dat dit doel haalbaar is. Dat doe je door simpel te berekenen hoe je daar kunt komt. Je kunt op heel veel verschillende manieren een miljoen euro verdienen, schrijft Cardone.

Als je het voor elkaar krijgt om 5000 mensen jou 200 euro te geven voor een product dan heb je 1 miljoen euro. Maar als je 5000 mensen jou 17 dollar per maand laat betalen gedurende 12 maanden dan ben je er ook. 

Deze twee voorbeelden klinken heel simpel, maar het punt van Cardone is gemaakt: doe de rekensom en kom dan met een strategie.

3. Verdien meer

Vervolgens is het tijd om je te focussen op het verhogen van je inkomen. Miljonairs hebben over het algemeen drie bronnen van inkomsten, vertelt Cardone.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om vandaag nog je inkomen te vergroten. Van het verkopen van spullen op internet tot het schrijven van blogartikelen. Andere dingen waar je aan kunt denken zijn: het verhuren van vastgoed, beleggen in aandelen of parttime beroepen. 

Check ook: Vijf tips die je helpen een buffertje op te bouwen

4. Breng tijd door met rijke mensen

Maak een lijstje van mensen die het geld hebben dat jij wilt hebben en kijk wat je kan uitwisselen met hen. Misschien is het een dienst, een product of een idee. Je moet jezelf altijd de vraag stellen: wie heeft het geld dat ik wil?

Rijke mensen kunnen je helpen met de vaardigheden en kennis om ook welvarend te worden. Er is geen tekort aan geld. Het belangrijkst is om met rijke mensen in contact te komen en hen waarde te bieden.

5. Blijf zuinig leven

Het maakt niet uit hoeveel meer inkomen er binnenkomt; blijf zuinig leven, zegt Cardone. Hij heeft de regel dat hij nooit geld heeft liggen wat hij zomaar uit zou kunnen geven.

Als er bij hem meer geld binnenkomt dan maakt hij dat gelijk over naar een rekening waar hij niet zomaar bij kan. Dat geld is ervoor om in de toekomst in iets te investeren.

Cardone betaalt zichzelf op deze manier eerst en daarna pas anderen. Zo komt hij nooit in de verleiding om geld uit te geven aan onzinnige dingen. 

Daarnaast blijft hij gemotiveerd om harder te werken als hij zuinig leeft. Op deze manier wordt hij gedwongen om steeds nieuwe inkomsten te genereren. 

6. Spaar om te beleggen

Door je geld slim te beleggen word je superrijk, vertelt Cardone. "De enige reden om geld te sparen is om dat op een dag te beleggen."

Het volgen van deze stappen is slechts het begin. Je moet ze constant herhalen als je door wilt gaan met het verdienen van geld. Uiteindelijk zal de beloning groot zijn als je dit doet.

Lees ook: Tien gewoontes van rijke mensen die jij niet hebt

Gerelateerde Tools

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 11 april 2017 18:17 0
    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken, bericht is bij dezen verwijderd.]
  2. [verwijderd] 13 april 2017 19:23 0
    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken, bericht is bij dezen verwijderd.]

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Rijk worden door op je handen te zitten?

De "Do Nothing Portfolio" blijkt een succes. Lees verder ›