IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit kun je allemaal gratis krijgen

Geld speelt een zeer belangrijke rol in het leven en je zult er iets van nodig hebben om rond te komen. Hoeveel je precies nodig hebt is voor iedereen weer anders. Sommigen weten door middel van besparen heel wat kosten omlaag te krijgen en anderen weten optimaal te profiteren van goede deals.

Gelukkig kost niet alles in het leven geld, zo constateerde ook Time Magazine. Het Amerikaanse tijdschrift somde 75 dingen op die je gratis kunt krijgen. Wij zetten een paar hoogtepunten op een rijtje.

1. Brandhout

Als je deze winter op zoek bent naar brandhout voor je kachel, dan zul je erachter komen dat brandhout niet zo goedkoop is als gedacht. Je wilt droog hout en zonder schimmels. Toch kun je op sommige plekken terecht voor gratis brandhout. Veel houthandelaren houden bijvoorbeeld wel eens hout over dat ze voor niets weg willen doen. Het kan daarom lonen om eens contact op te nemen met je lokale houthandelaar. Ook kun je op Marktplaats terecht voor brandhout, evenals op www.gratisopenhaardhout.nl.

2. Gehoor- en oogtest

Op internet kun je zonder kosten je ogen en oren laten controleren. Deze controles zijn geen vervanging voor een echte test bij bijvoorbeeld een opticien, maar je kunt evengoed leerzame informatie krijgen uit resultaten. Voor je gehoor kun je gaan naar hoorscan.nl, terwijl het Oogfonds een test voor je ogen heeft ontwikkeld.

3. Babydoos

De babydoos is inmiddels een bekend begrip geworden. Een kind is duur en alle kleine beetjes zullen helpen. Diverse partijen als Etos en Kruidvat bieden een gratis babydoos, kraampakket, babypakket of zwangerschapsdoos aan, met daarin uiteenlopende producten als luiers, speentjes en proefmonsters. En zelfs bier 'om de zwangerschap te vieren'. 

4. Festivals

Van kunstbijeenkomsten tot muziekfestivals: vaak wordt er op speciale evenementen gewerkt met vrijwilligers. In ruil voor bijvoorbeeld bardiensten, mag je vaak de rest van de dag op het festival gratis vertoeven. Dit is niet alleen leuk omdat je gratis naar je favoriete bands kunt kijken, maar ook omdat je vaak in een enthousiast vrijwilligersteam terecht komt. 

5. Verjaardag vieren

Ben je jarig, dan bieden diverse pretparken je de mogelijkheid om gratis naar binnen komen. Denk aan parken als Walibi, Avonturenpark Hellendoorn en Phantasialand. Bij Safaripark Beekse Bergen krijg je een gratis kaartje maar je moet wel minimaal een betalende bezoeker meenemen en je moet er is er een jarig zingen bij de kassa, zo merkte Werkcafé op. Op de website worden meer acties opgesomd waar je als jarige van kunt genieten: zo kun je gratis naar de sauna en het casino en kun je bovendien bij verschillende restaurants gratis eten.

6. Office

Gebruik je vaak tekstverwerkers of Excel? Dan kom je al snel bij het Office-pakket van Microsoft uit. Maar daar hangt een prijskaartje aan. Al gauw moet je 70 euro betalen voor een Office-licentie. Wie dat er niet voor over heeft, kan mogelijk terecht bij Apache OpenOffice, een gratis te gebruiken kantoorpakket dat beschikbaar is voor onder andere Windows, Linux en MacOS X.

7. Ebooks

Heb je een e-reader, dan kun je tientallen e-books gratis downloaden van de producenten achter je e-reader. Heb je bijvoorbeeld een Kindle, dan kun je bij Amazon terecht voor enkele digitale boeken, terwijl je bij Barnes and Noble terecht kunt als je een Nook hebt. De nonprofit-organisatie Project Gutenberg biedt meer dan vijftigduizend e-books gratis aan, terwijl op Bol.com en eReaders.nl eveneens het nodige naslagwerk is te vinden. Bovendien kun je ook ebooks huren bij de plaatselijke bibliotheek.

8. Onderdak voor reizigers

Couchsurfing.com is een wereldwijd netwerk van meer dan een half miljoen gebruikers die hun bank aanbieden aan medereizigers om op te slapen. Helemaal voor niks. Op de website kun je voorafgaand aan het bezoek in contact komen met degene die je een slaapplek aanbiedt, zodat je weet waar je terechtkomt. 

9. Proefmonsters

Altijd handig zijn proefmonsters. Op deze website vind je er een heleboel: van pleisterdoosjes en luchtjes tot snoep en thee. Ze verkleinen daarnaast de kans op een miskoop. Dus een win-win situatie.

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Zack1 3 maart 2017 19:02 0
  Hoi Justin,

  Heel handige tips en mooi artikel! Ik kwam dit tegen, omdat ik aan het zoeken was naar interessante pagina’s om gratis proefmonsters te vinden in België en Nederland.

  Het is inderdaad fijn om geld te besparen en alles wat niets kost, is natuurlijk meer dan welkom. De sites die je hebt toegevoegd zijn allemaal handig. Alleen de laatste link op je pagina wordt helaas niet meer geactualiseerd sinds september 2016. Jammer, het is indd een handige site.

  Wij hebben in België ook een aantal bekende websites om geld te besparen en dingen gratis te krijgen die wel iedere dag nog bijgehouden worden. Een goede aanrader is bijvoorbeeld www.gogratis.be, maar je hebt er nog een paar. Vaak staan er ook producten of proefmonsters op die je ook in Nederland gratis kunt krijgen.

  In ieder geval, dank je wel voor het schrijven van dit stuk en ik hoop dat er op iexgeld nog meer van dit soort bruikbare artikelen zullen verschijnen.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

15 veelgemaakte fouten in de belastingaangifte

Gemiste of juist onterecht opgevoerde aftrekposten... Een fout in je bel... Lees verder ›