IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zo haal je alles uit Black Friday

Black Friday en Cyber Monday zijn al lang niet meer alleen weggelegd voor Amerikaanse consumenten. Ook veel Nederlandse winkels doen mee aan dit koopjesweekend eind november. 

SendCloud voorspelt op basis van historische data en trends dat de stroom aan pakketjes eind november in Nederland voor het eerst groter zal zijn dan met kerst. Tijdens Black Friday, dat dit jaar valt op 23 november, proberen winkels van hun voorraden af te komen door met aantrekkelijke aanbiedingen te komen.

Lees ook: Met deze trucjes zorgen winkeliers ervoor dat je meer uitgeeft

Op Cyber Monday volgen dan doorgaans de beste deals voor elektronicaproducten. Kortom: de tijd om je slag te slaan als je goedkope producten op de kop wilt tikken.

Deelnemende Nederlandse winkels

Zoals gezegd hebben zich in de afgelopen jaren steeds meer winkels in Nederland aangesloten bij het fenomeen, om een graantje van het Amerikaanse succes mee te pikken. Denk aan bekende namen als CoolBlue, Mediamarkt en Bol.com, maar het lijstje aangesloten winkels loopt op tot over de 120 winkels.     

Met zoveel winkels, raak je al snel het overzicht kwijt. Je moet wel heel veel tabbladen hebben openstaan om per winkel de beste online deals te krijgen. Gelukkig kan dat ook anders. Wij geven drie tips om de beste deals te krijgen en om niets te missen.

1. Ga naar een verzamelsite

Er zijn diverse websites die alle deals in de gaten houden, zodat jij dat niet hoeft te doen. Zo kun je onder meer terecht bij Blackfridayshoppen.nl en Blackfridaynederland.nl, maar ook bij Blackfridaydeals.nu, dat zelfs op lokaal niveau naar deals zoekt. Zo kun je bijvoorbeeld hier terecht voor deals van winkels in Utrecht, of hier voor shops in Rotterdam. 

Heb je eenmaal een deal gevonden, dan word je doorverwezen naar de desbetreffende site. Je hoeft dus niet af te rekenen bij de websites waar je de koopjes hebt gevonden. Wel zo fijn. 

2. Neem niet te snel genoegen

Black Friday zou Black Friday niet zijn als de kortingen niet flink oplopen. Het feit dat je een goede verzamelsite hebt gevonden, wil niet zeggen dat je alsnog zelf wat onderzoek moet doen.

Je zult geregeld kortingen vinden van 5% tot 10%, maar is dat wel de deal waar je op zit te wachten? Vaak komen er aanbiedingen voorbij voor producten die veel meer dan 10% goedkoper zijn geworden.

En wie goed zoekt kan kortingen vinden van 25% tot soms wel 50% of meer. Vergelijk de deals dus zorgvuldig en druk niet te snel op de koopknop.

3. Geen blinde focus op de vrijdag

In principe heeft het zwaartepunt van het koopjesweekend altijd gelegen op de vrijdag, maar de laatste jaren is het niet per definitie meer zo dat je op Black Friday betere deals kunt krijgen dan op Cyber Monday en vice versa.

Er is geen duidelijke richtlijn, winkels bepalen zelf op welke dagen zij welke producten in de aanbieding zetten. Zie je op vrijdag een aantrekkelijke elektronicadeal, denk dan niet dat je op maandag per definitie een betere deal gaat krijgen. Sla je slag wanneer zich een écht goede aanbieding voordoet!

Wellicht nog een handige extra tip: maak van tevoren een lijstje met producten die je graag wilt hebben. Het is zonde om je volledig over te geven aan je koopdrang, om er later achter te komen dat je toch eigenlijk een miskoop hebt gedaan. 

Lees ook: Vakantiehuisje kopen? In deze landen kan dat het goedkoopst

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

7 tips om je energierekening te verlagen

De energienota gaat omlaag, maar je kunt nog meer doen om kosten te besp... Lees verder ›