IEXGeld

Dossiers

Profiel

Ook pensionado's willen graag naar Australië

Waar de huidige generatie oudjes niet verder durfte te dromen dan de Costa del Sol, is dat voor de huidige groep Nederlanders die hun pensioen in het vizier hebben wel anders. Daar prijkt Australië bovenaan de bucketlist, zo blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Check: 3 manieren om je pensioen te beschermen

Ze zitten overigens barstensvol plannen, die niet allemaal even goed matchen. Hobby’s uitoefenen, mooie reizen maken en meer tijd besteden aan vrienden, kinderen en kleinkinderen. Maar de (klein)kinderen zien is lastig als je aan de andere kant van de wereld zit. 

Het onderzoek, dat is uitgevoerd onder 1100 Nederlanders tussen 55 en 66 jaar, laat zien dat Nederlandse bijna-pensionado's nog volop plannen maken voor straks. Ruim 70% denkt door alle vrije tijd namelijk nog meer te kunnen genieten van het leven.

Naar Australië toe

Zo zegt meer dan de helft van de Nederlandse senioren een bucketlist te hebben, voor dingen die ze in hun leven nog niet eerder hebben gedaan. Met stip op nummer 1 staat het plannen van een lange, verre vakantie.

De Nederlandse 60-plusser blijkt reislustiger dan ooit tevoren. Als het gaat om de favoriete bestemming springen vier landen er duidelijk uit. Dat zijn Australië (22%), Nieuw-Zeeland, Noorwegen en de Verenigde Staten (allen iets minder dan 20%).

Alles over pensioen op: IEXGeld Pensioen

Daarnaast wordt ook Canada regelmatig genoemd als land waar de senioren, als ze eenmaal van hun oudedagsvoorziening kunnen genieten, graag nog eens naartoe willen.

Naar de kleinkinderen toe

Maar er is meer dat de bijna-pensionado straks wil gaan ondernemen. Hobby’s uitoefenen bijvoorbeeld. Voor 63% van deze groep staat dat in de top 3 van geplande activiteiten. Bijna 20% wil graag nog een nieuwe taal leren.

Een instrument leren spelen of boek schrijven staat bij 10% op het verlanglijstje voor straks. Bijna 5% zegt graag nog eens een sportieve uitdaging te willen aangaan, zoals het lopen van een marathon.

Tijd besteden aan kinderen en kleinkinderen (bijna 45%) en vaker vrienden bezoeken (40%) blijken eveneens favoriet. Ruim één op de 5 denkt serieus na over het verrichten van meer vrijwilligerswerk.

Lees ook: Beleggen voor je pensioen? Zo ga je met risico om 

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

5 manieren om je pensioen aan te vullen

Onze pensioenen worden meer afhankelijk van beleggingsresultaten. Dit ku... Lees verder ›