IEXGeld

Dossiers

Profiel

Sparen levert weer wat op

De rente op spaargeld in Nederland heeft momenteel een dieptepunt bereikt. Met de weinig tot geen rente van de meeste Nederlandse banken kost sparen in veel gevallen zelfs geld. Maar BinckBank gaat daar verandering in brengen met Binck Sparen. Dat schrijft de bank in een persbericht.

Nederlanders zijn dol op sparen. Veel Nederlanders zien sparen als een veilige alternatief voor beleggen, en denken dat zij daar geen verlies mee maken. Sparen is echter niet gratis en kost zelfs vaak geld. Dankzij vermogensbelasting, de lage spaarrente en de inflatie draai je uiteindelijk verlies.

Lees ook: Dit verandert er voor je spaargeld in 2018

Nieuw en innovatief spaarplatform

Maar er is goed nieuws voor de naar hogere rentes zoekende Nederlandse spaarder. Op het innovatieve spaarplatform Binck Sparen kunnen spaarders veilig, eenvoudig en overzichtelijk bij Europese banken met hogere rentes sparen.

Dit doet de Nederlandse bank in samenwerking met de duitse spaarbemiddelaar Raisin. Via hun nieuwe oplossing kunnen Nederlanders via één eenvoudig, Nederlands loket toegang krijgen tot een of meerdere spaardeposito’s bij andere buitenlandse banken. En waar in Nederland de spaarrente nagenoeg 0% is, kan deze hier oplopen tot 1,15% op jaarbasis.

Wisselende looptijden

Wat wel belangrijk is om mee te nemen is dat het gaat om deposito sparen. Dit betekent dat het geld tussentijds niet opneembaar is. De looptijden lopen van zes maanden tot vijf jaar.

De internationale banken die deposito’s via Binck Sparen aanbieden zijn financiële partners met een bankvergunning en aangesloten bij het in hun land geldende en op Europese regels gestoelde depositogarantiestelsel. Daarmee is voor de rekeninghouder het spaargeld per bank tot 100.000 euro beschermd.

Lees ook: Beleggen voor je pensioen? Zo ga je met risico om

Momenteel zijn er twee buitenlandse banken aangesloten bij het platform: Euram Bank uit Oostenrijk en J&T bank uit Tsjechië. Doel is de komende maanden extra banken, die evenseens aan de voorwaarden voldoen, aan het platform toe te voegen.

Bij de deposito’s bij de bovenstaande banken kan gespaard worden vanaf 5.000 tot maximaal 100.000 euro voor een vooraf vastgestelde rentevergoeding. Het geld kan worden vastgezet van zes maanden tot vijf jaar. Aan het einde van de looptijd wordt het ingelegde geld en rente uitgekeerd. Je weet dus wel van te voren wat de opbrengst gaat zijn.

Spaarmarkt vernieuwen

Vincent Germyns, CEO Binckbank, zegt: “Met het nieuwe spaarplatform wil BinckBank de spaarmarkt vernieuwen met een uniek en eenvoudig online product, voor een groep die vaak bewust niet belegt, maar wel steeds nadrukkelijker op zoek gaat naar een hogere rentevergoeding op spaargeld.”

Het is voor Binck de eerste stap naar een bredere dienstverlening voor de Nederlandse particulier.

Lees ook: Waarom millennials niet sparen voor hun pensioen

Gerelateerde Tools

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. Verkruimel 16 feb 2018 om 16:11 0
    "Dankzij vermogensbelasting, de lage spaarrente en de inflatie draai je uiteindelijk verlies."

    Hoezo "dankzij"? Dat verlies lijkt me eerder te wijten dan te danken aan die factoren. Een beetje botte houding jegens mensen die met pijn in het hart hun spaargeld hebben zien verschrompelen.
  2. Jeroen Buis 28 feb 2018 om 17:31 0
    Tja, Nederland is het land van vooral geen risico's nemen, maar met Nederlandse aandelen die tot wel 5% dividend uitkeren is het mij een raadsel waarom Nederlanders nog zoveel sparen tegen de huidige dramatisch lage spaarrente. Dief van je eigen portemonnee lijkt me....

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Helft particuliere beleggers belegt ook duurzaam

Waarbij duurzame energie en water het meest populair is volgens onderzoe... Lees verder ›