IEXGeld

Dossiers

Profiel

Bewuster omgaan met geld dankzij mobiel bankieren

Nederlanders zijn door mobiel bankieren meer betrokken geraakt bij hun geldzaken, aldus ING naar aanleiding van hun digitale monitor. Mobiel bankieren wordt steeds populairder. Zo'n 36% van de Nederlanders maakt gebruik van een mobiel bankieren app en van de 18-34 jarigen zelfs 53%.

Uit het onderzoek blijkt dat mobiel bankieren meer inzicht in financiën geeft (68%), meer inzicht geeft in het uitgavenpatroon (65%) en zorgt voor bewuster omgaan met geld (47%). Bijna de helft van de Nederlanders (48%) is vaker met hun financiën bezig dankzij mobiel bankieren.

En dat is positief, want financiële kennis en discipline is iets wat veel mensen moeten leren. Als jongeren dit leren door gebruik van de mobiel bankieren app, dan is dat mooi meegenomen. 

Check: Begrijpen onze kinderen straks geen facturen meer?

Dagelijks

Meer dan een derde van de gebruikers gebruikt een bankieren app dagelijks. Dat doen ze met uiteenlopende redenen. De populairste doeleinden zijn:

 1. Saldo checken – 87%
 2. Bij- en afschrijvingen checken – 83%
 3. Geld overboeken tussen rekeningen – 75%
 4. Rekeningen betalen – 75%

Toch is er ook nog steeds vraag naar nieuwe mogelijkheiden, zo schrijft ING. "Mobiel bankieren gebruikers willen zelfs nog meer functionaliteiten in hun mobiel bankieren app die hen financieel bewuster maken, zoals een totaaloverzicht van inkomsten & uitgaven per maand en een seintje wanneer hun salaris is gestort, incasso is mislukt of als ze rood staan."

Check: Zo simpel is gedisciplineerd met je geld omgaan

Gerelateerde Tools

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Verkruimel 25 juli 2017 17:12 0
  Functionaliteiten? "Functies" heet dat gewoon. Geld is al duur genoeg zonder duurdoenerij.
 2. [verwijderd] 21 september 2017 17:41 0
  Ik ben het er helemaal mee eens dat het belangrijk is dat mensen financiële kennis en discipline moeten leren. Het is belangrijk dat we goed met geld omgaan en precies weten hoeveel we per maand uitgeven. Daarom gebruik ik ook veel de mobiel bankieren app.

  Er zijn soms nog uitgaven die ik lastig vind om overzichtelijk in kaart te brengen. Een voorbeeld hiervan is de kosten die ik maandelijks aan mijn auto heb. Je moet namelijk tanken, af en toe een APK keuring en dan heb je weer een keer schade wat je moet laten repareren.

  Twee maanden geleden heb ik daarom besloten om een auto te gaan leasen. Ik las namelijk op toffesite.nl/ dat wanneer je een auto least maar een bepaald bedrag per maand hoeft te betalen en je dan overal naartoe kunt rijden. Dit leek mij een ontzettend goede uitkomst, omdat ik zo iedere maand heel overzichtelijk in kaart heb hoeveel geld ik kwijt ben aan mijn auto.

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Op vakantie? 10 tips om af te dingen als een pro

Undress to impress, maak grapjes en probeer combideals te sluiten. Lees verder ›