IEXGeld

Dossiers

Profiel

Spaaractie!

Uit onderzoek van Spaarrente.nl blijkt dat banken weer wat meer spaaracties opzetten om u uw vakantiegeld opzij te laten zetten. Naast de grootbanken zijn er nu ook een aantal kleinere banken die speciale acties opzetten om aan uw spaar- of vakantiegeld te komen. Volgens Spaarrente.nl:

“We zijn nog niet op het niveau van jaren geleden waarbij banken zelfs een iPad verlootten, maar we zien wel dat dit jaar meer banken aandacht besteden aan het vakantiegeld dan in 2012 en 2013”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

 

 

Het kan niet op, allemaal. De ABN Amro Staatsloterij keert 1000 euro uit. Zonder inhouding van 29% kansspelbelasting, hopen we? Want van de 1,20% die we op die rekening krijgen eet de belastingdient ook al 100% op - als ons vermogen boven de Box 3-vrijstelling uitkomt.

En Zwitserleven zorgt ervoor dat sparen toch weer spenden wordt, met een cadeaukaart van 25 euro. Mokken, T-shirts, vakantiedoeboeken, alles wat nog in de magazijnen van het hoofdkantoor te vinden is wordt in de strijd gegooid.  

Even voor de duidelijkheid: het grootste deel van de Nederlanders spendeert het vakantiegeld aan - jawel - vakantie, of de eigen woning. En de rest van de Nederlanders is over het algemeen wel pennywise genoeg om bij het kiezen van een spaarrekening te letten op wat er echt toe doet. Een goede rentevergoeding op uw spaargeld is vele malen belangrijker dan de prullaria en winkansen die u er eenmalig bijkrijgt. 

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Pelé-index: zo presteren je voetbalaandelen

Beleggen in voetbalaandelen? Beter van niet. "Gejuich in het stadion gaa... Lees verder ›