IEXGeld

Dossiers

Profiel

Podcast: Duurzaam beleggen doe je zó

Veel starters op de beurs vragen zich af: Hoe kan ik duurzaam beleggen? Om die vraag te beantwoorden schuift in deze laatste aflevering van de podcast BeleggersBootcamp Judith Sanders aan.

Als duurzaambeleggingsstrateeg bij ABN Amro is Sanders is expert op dit gebied. In deze uitgebreide podcast brengt ze dan ook presentator Coen Grutters en analist Niels Koerts het een en ander bij over beleggen voor een betere wereld.

Echt duurzaam gaat verder dan ESG-beleggen

En nee, het blijft niet enkel bij ESG-beleggen (waarbij je criteria op het gebied van milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur meeneemt in je beleggingsbesluiten). Hoewel het trio in de podcast nog even stilstaat bij wat ESG-beleggen precies inhoudt, geeft Sanders ook aan dat dit eigenlijk alweer achterhaald is. Échte duurzaamheid gaat verder dan dat.

Lees ook: Welke smaken zijn er in duurzaam beleggen?

Om het begrip duurzaam te concretiseren zijn de zogeheten SFR-artikelen in het leven geroepen. Deze geven de verschillende tinten groen weer en daarmee is duurzaamheid voortaan geen vaag begrip meer dat zomaar aan elk beleggingsproduct mag worden gehangen.

Hoe dat precies zit, hoor je in de podcast hieronder.

 

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

De huizenprijzen trekken weer aan: met deze 6 tips kun je besparen

De Nederlandse huizenmarkt is al een tijdje voor veel mensen een gevoeli... Lees verder ›