IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zo bespaar je op de mooiste dag van je leven: je trouwerij

Een huwelijk kost je bakken met geld, in Amerika zelfs gemiddeld 35.329 dollar. Maar dat bedrag kan je nu een beetje binnen de perken houden door de dertien tips te lezen die MarketWatch op een rij zette om te besparen op de mooiste dag van je leven. De Amerikaanse website vroeg experts wat een redelijk budget is en hoe je op de duurste dingen kunt besparen.

1. Wees realistisch

Veel stellen onderschatten hoeveel ze uiteindelijk kwijt zullen zijn aan een huwelijk en gaan daardoor ver over hun budget heen. Zet daarom een realistisch budget neer voor je hele huwelijk en als je ergens teveel uitgeeft moet je ergens anders snijden, raadt de expert aan.

Lees ook: Dit betaal je voor de mooiste dag van je leven

2. Trouw in de winter

Iedereen trouwt natuurlijk het liefst in de zomer, maar dan hebben populaire trouwlocaties het ook gigantisch druk en is het waarschijnlijk duurder om zo'n locatie af te huren. Kijk daarom of je ook op die locatie in de winter kunt trouwen, dat scheelt je waarschijnlijk een lieve duit.

3. Boek een doordeweekse dag

Zaterdag is de meest geboekte dag voor huwelijken en daarom ook de duurste dag om op te trouwen. Het zou goedkoper zijn om op een doordeweekse dag of op een zondag te trouwen.

4. Nodig niet iedereen uit

Je kan wel iedereen uitnodigen waar je ooit mee omging, maar dan ben je ook een stuk meer geld kwijt. Het is beter om mensen uit te nodigen waar je nu ook regelmatig mee omgaat om zo wat minder uit te geven.

5. Mail de uitnodigingen

Dure kaarten sturen naar iedereen die je uit wil nodigen is prachtig, maar het kost ook klauwen vol met geld. Je kunt bijvoorbeeld ook een evenement aanmaken op Facebook en iedereen via die pagina uitnodigen of je kunt de gasten via de mail een kaart sturen.

Check ook: Negen simpele manieren om slimmer met je geld om te gaan

6. Zoek een goedkopere bruidsjurk

Als je tegenwoordig zoekt op internet vind je veel goedkopere alternatieven dan die gigantisch dure bruidsjurk. Daarnaast worden bruidsjurken meestal maar één keer gedragen dus tweedehands jurken kun je ook prima kopen. 

7. Neem accessoires mee in budget

Het hele plaatje moet natuurlijk kloppen tijdens je huwelijk: je wil bijvoorbeeld mooie schoenen aan en mooie juwelen om. Neem dit soort kosten mee in je budget om zo op de kosten te kunnen letten. Een idee is om bijvoorbeeld juwelen van een familielid te lenen.

8. Onderhandel over de prijs

Trouwlocaties hebben vaak vaste prijzen, maar dat betekent niet dat je niet over alles kunt onderhandelen. Nee heb je, ja kun je krijgen. 

9. Leen van pasgetrouwde stellen

Voor het opleuken van je tuin voor de mooiste dag van je leven heb je veel spullen nodig. Waarschijnlijk hebben pasgetrouwde stellen nog allemaal spullen in de schuur staan die ze hebben gebruikt tijdens hun bruiloft.

Ze doen er niks mis mee dus waarom zou je dit niet even kunnen lenen van ze? Doen.

10. Koop bloemen die in het seizoen zijn

Bloemen horen bij een trouwerij. Als je die dan toch koopt kun je het best bloemen kopen die in het seizoen zijn, want die zijn goedkoper. Een bijkomend voordeel is dat ze ook nog mooier zijn omdat ze niet tijden in een koelcel hebben doorgebracht.

11. Haal het meeste uit je bloemen

Er zijn bloemen, zoals de hydrangea, die veel voller lijken en meer ruimte opeisen. Op die manier kun je een ruimte of veld mooi invullen zonder je hele bankrekening te hoeven plunderen.

12. Neem een kleinere taart

Je hebt van die speciale huwelijkstaarten met verschillende plateaus. Hoe meer plateaus je neemt, hoe mooier het eruitziet, maar hoe duurder het ook wordt. De taart die je snijdt voor de foto hoef je niet aan al je gasten te voeren. Een kleinere taart is daarom prima.

13. Huur de fotograaf niet voor alle uren in

Een goede fotograaf kost je al gauw een paar honderd euro per uur. Je wil waarschijnlijk een foto van de ceremonie, maar hoeft wellicht geen professionele foto's van het feest na die tijd.

Huur de fotograaf daarom maar in voor één of twee uur. Dat is voldoende.

Lees ook: Tien redenen waarom jij nooit miljonair wordt

Lees ook:

Let hierop bij een desktoptaxatie

Het is een erg goedkope taxatie, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Lees verder ›