IEXGeld

Dossiers

Profiel

Deze Twitter-accounts geven je handige tips over je geldzaken

Het kan nog een hele klus zijn om je financiën op orde te krijgen én te houden. Niet iedereen leert bovendien van huis uit om slim met geld om te gaan. Gelukkig kun je online veel informatie vinden. Bijvoorbeeld op Twitter: er zijn veel accounts die tips geven over je persoonlijke financiën.

Negatieve impact van social media

Voor sommigen kan een blik op Facebook, Twitter of Instagram al voldoende zijn om jaloers te worden van de mooie spullen of verre reizen die zij voorbij zien komen. Dat is wel duidelijk geworden in een recent onderzoek van een Amerikaans instituut voor gecertificeerde accountants.

Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat ruwweg vier op de tien volwassen met een social media-account aangeeft naar spullen of vakanties te zoeken, wanneer zij op social media zien dat vrienden net een tripje hebben geboekt of mooie spullen hebben aangeschaft. En dit kan weer leiden tot de aanschaf van spullen of diensten, die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

In die zin kunnen social media dus een negatieve impact hebben op je financiële situatie. Maar het kan ook anders. Er zijn diverse websites en Twitter-accounts die inzicht geven in hoe je juist slimmer met geld om kunt gaan. Denk aan tips om je uitgaven in de gaten te houden of om je spaargewoontes aan te scherpen. Wij zetten enkele handige Twitter-accounts op een rijtje.

Check ook: Met deze tip bespaar je 200 euro

Breed scala aan onderwerpen

Wanneer je een beginner bent op het gebied van personal finance, dan is het verstandig om accounts te volgen die een breed scala aan onderwerpen behandelen. 

Uiteraard vinden wij het Twitter-account van IEXGeld een goede keuze. Hier vind je diverse verhalen over onder meer sparen, besparen, beleggen en pensioen. Het personal finance-account van de Amerikaanse zakenwebsite MarketWatch doet dit ook, maar richt zich soms wat meer op Amerikaanse situaties. AOL Finance idem dito. Dit account helpt je met het vinden van het perfecte cadeau voor de feestdagen tot het aanleren van bepaalde vaardigheden om tijd en geld te besparen.

Terug naar eigen bodem: Erica Verdegaal is personal finance commentator, en schrijft onder meer voor het Financieele Dagblad en de NRC. Geregeld twittert zij over actuele zaken rondom personal finance. Denk aan zorgpolissen, pensioenen en meer.

Check ook: onze rubriek In The Pocket, vol kleine bespaartips

Besparen

Twitter-accounts die zich specifiek richten op verschillende vormen van (geld) besparen, zijn verzameld op deze website. Er worden accounts genoemd, die kortingen in de gaten houden of die energietips geven. Ook vind je persoonlijke verhalen van mensen die er een sport van maken om zoveel mogelijk te besparen. 

Voor de reizigers

Tot slot zijn er enkele accounts die zich richten op reizigers. Zo is er The Points Guy die dieper duikt in de spaarprogramma's van grote ondernemingen. Hoe kun je op een slimme manier punten sparen en wanneer of waarvoor moet je ze inzetten? The Points Guy geeft antwoord.

Ook mag je Paperflies niet vergeten, die absurd goedkope vlieg- en vakantiedeals laat zien. De Twitter-pagina van Paperflies staat iedere dag vol met interessante deals, ook gericht op het Nederlandse publiek. Zo vlieg je voor nog geen 70 euro naar Ibiza, terwijl je voor krap 190 euro in Kaapverdië bent.

Lees ook: Besparen op je vliegtickets: zeven tips

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›