IEXGeld

Dossiers

Profiel

Je zorgpremie is volgend jaar hoger dan verwacht

Zorgverzekeraars vragen volgend jaar flink hogere maandpremies dan minister Schippers van Volksgezondheid voorzag. Zij ging uit van een premiestijging van 3,50 euro. Maar bij drie van de vier grote verzekeraars gaat de basispremie met minstens 7,5% omhoog. En dat scheelt nogal.

Daarover schrijft RTL Nieuws vandaag. De nieuwszender heeft de premiestijgingen op een rij gezet.

Lees ook: De zorgtoeslag stijgt, het eigen risico blijft gelijk

Basispremies zorgverzekering 2017

  • Bij verzekeraar Menzis gaat de premie met 11% omhoog: van 107 euro naar 119 euro per maand.

  • Bij CZ gaat de maandelijkse premie met 7,5% omhoog en wordt dan 112,85 euro. De verzekeraar verwacht per verzekerde wel 125,20 aan kosten kwijt te zijn.

  • De premie van DSW stijgt met 8% (9,25 euro) en wordt 108,00 euro per maand.

  • De premie van verzekeraar Zilveren Kruis is nog niet bekend.

  • Bij de kleinere verzekeraars Ohra en Delta Lloyd gaan de premies ook omhoog, met respectievelijk 8 en 7,5%. De maandelijkse premie gaat respectievelijk 104,55 en 115,83 kosten.

Uitgebreider basispakket, nieuwe geneesmiddelen

Zorgverzekeraars hadden al twijfels over de verwachtingen van minister Schippers, die op Prinsjesdag bekend werden gemaakt, schrijft RTL Nieuws.

De hogere stijging - overigens de hoogste in jaren - komt volgens verzekeraar CZ onder meer doordat het basispakket is uitgebreid en er nieuwe - duurdere - geneesmiddelen beschikbaar zijn. Menzis schrijft de stijging ook toe aan de toename van de zorgkosten in Nederland.

Op 19 november moeten alle premies voor de zorgverzekering in 2017 bekend zijn. Dit overzicht met zorgpremies wordt door financieel platform en vergelijkingssite Independer actueel gehouden.

Lees ook: Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›