IEXGeld

Dossiers

Profiel

Acht tips om te besparen op de mooiste dag van je leven

Natuurlijk mag de mooiste dag van je leven best wat kosten, maar misschien wil je wel een beetje op de kleintjes letten. Sarah Glasbergen, oprichter van The Perfect Wedding, een informatieplatform voor trouwen en trouwplanning, soms acht tips op waarmee je kunt besparen op je bruiloft.

Lees ook: Dit betaal je voor de mooiste dag van je leven

1. Stel prioriteiten

Wat vind je écht belangrijk op je trouwdag? Waar wil je absoluut niet op besparen? Als je dat weet kun je een plan opstellen. Stel een budget op en kijk hoe al je plannen in dat budget passen. Dan kun je kijken of die droomlocatie, bijvoorbeeld, echt binnen je budget past.

2. Trouw thuis

Past trouwen aan de Italiaanse kust toch niet binnen jullie budget? Kijk dan naar goedkope alternatieve plekken. Heb je een grote tuin? Dan kun je prima thuis trouwen als je genoeg faciliteiten hebt zoals stoelen, servies en toiletten. Als je die faciliteiten niet hebt, kan het nog een optie zijn om het te huren.

3. Trouw in het park

In sommige gemeenten mag je in een openbaar park trouwen. Dit verschilt wel per gemeente, dus informeer naar de mogelijkheden. Zorg dan wel voor een partytent voor het geval er een onverwachte bui langskomt.

4. Laat gasten eten meenemen

Een cateraar inhuren om al het eten te verzorgen kost al gauw duizenden euro's. Hier kun je op besparen door op de Amerikaanse manier alle gasten eten te laten meenemen als huwelijkscadeau.

5. Maak zelf eten

Gaat het je te ver om aan je gasten te vragen om eten mee te brengen? Maak dan met familie of vrienden wat taarten en hapjes een dag voor de bruiloft. Hiermee bespaar je veel geld. Op de mooie dag zelf kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een barbecue te organiseren. Hiermee bespaar je ook aardig wat.

6. Laat de ring omsmelten

In plaats van een nieuwe trouwring aan te schaffen, kun je bij de juwelier oude ringen om laten smelten. Kies voor ringen die al veel betekenis voor jullie hadden of juist voor ringen die liggen te verstoffen in je juwelendoos. Je oude ring om laten smelten kan al voor 180 euro.

7. Bespaar op bruidsjurk

Een grote kostenpost bij bruiloften is vaak de bruidsjurk. Dat hoeft helemaal niet. Er zijn veel online bruidswinkels die een jurk aanbieden voor een goede prijs. Online staan ook veel mooie tweedehands bruidsjurken te koop. De jurk doe je als het goed is toch maar één keer aan.

8. Breng drank terug

Met veel slijters kun je de afspraak maken dat je drank en fris dat nog niet geopend is terug mag brengen na de bruiloft. Hierdoor blijf je niet met tientallen flessen drank en fris zitten als de gasten toch niet zo dorstig blijken te zijn.

Lees ook: Checklist: lees dit als je je bruiloft gaat regelen

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 9 maart 2016 11:43 0
    Ring omsmelten is nog best een origineel idee.

    Een paar gasten een (deel) van de wedding cake laten maken ook.
    Je "moet" een taart hebben die er echt uitziet als een wedding cake; maar die zijn meestal helemaal niet lekker. (looks ten koste van smaak). De zelfgemaakte cakes van gasten zijn dan echt lekker. Veel mensen vinden het nog leuk om te helpen ook!

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Welke verbouwingen verhogen de waarde van je huis?

Je verdient de kosten lang niet altijd terug. Lees verder ›