IEXGeld

Dossiers

Profiel

Het Belastingplan gaat door. Dit betekent het voor jou.

Even leek het er op dat-ie richting prullenbak kon: het Belastingplan 2016, met daarin onder andere een belastingverlaging die ervoor moet zorgen dat werkenden volgend jaar in totaal 5 miljard euro minder belasting betalen.

Lees ook: Gaat het Belastingplan 2016 wel door? Zo niet, dan kun je een naheffing krijgen.

Maar gisteren werd duidelijk dat het plan tóch doorgaat. Het kabinet heeft een akkoord gesloten met D66, waardoor het plan door de Eerste Kamer kan. In ruil voor deze (noodzakelijke) steun wilde D66 wel een aantal aanpassingen zien.

Volgens NRC lijken de meeste wijzigingen bescheiden. Een voorbeeld is dat de vrijstelling op vermogensbelasting iets omhoog gaat. Vanaf volgend jaar kun je tot 24.437 euro belastingvrij sparen en beleggen. De grens ligt momenteel op 21.330 euro. Over je vermogen boven dat bedrag moet je 1,2% belasting betalen.

Lees ook: Vermogensbelasting op de schop! Zo komt het er uit te zien.

Meer koopkracht in het nieuwe jaar

Volgens staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaat de koopkracht dankzij het plan omhoog. Hoe het voor jou uitpakt? In deze tool van RTL Nieuws kun je checken hoeveel inkomstenbelasting je volgend jaar gaat betalen (vergeleken met 2015), uitgaande van het gewijzigde plan.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Reis geannuleerd: Moet ik een voucher accepteren?

Wie een voucher kiest staat bij een faillissement van de luchtvaartmaats... Lees verder ›