IEXGeld

Dossiers

Profiel

Nooit meer verzendkosten betalen. Dat moet kunnen!

Verzendkosten betalen bij je bestelling, dat is toch niet meer van deze tijd? Weg ermee!

Steeds meer webwinkels stappen af van de bezorgkosten. Zo verstuurt Zalando gratis je kleding en levert Albert Heijn kosteloos je maaltijdboxen aan de deur.

Toch brengen sommige webwinkels nog steeds kosten in rekening om je bestelling te verzenden. Bij H&M betaal je maar liefst 4,90 euro aan verzendkosten, ongeacht de grootte en het gewicht van je pakket. Dan wordt je goedkope sweater toch duurder dan verwacht. 

Sommige winkels hebben een hybridemodel bedacht. Zo maakt de Bijenkorf gebruik van een lidmaatschap. Voor een tientje per jaar kun je twaalf maanden lang gratis je bestellingen laten thuisbezorgen. Bij meer dan drie bestellingen, haal je dat bedrag eruit. 

Bol.com rekent geen verzendkosten als je meer dan twintig euro aan producten koopt. Zul je net zien dat je vijf cent tekort komt om in aanmerking te komen voor die gratis verzending. Er zit dan niks anders op dan de verzendkosten schoorvoetend te betalen. Of je koopt een extra artikel, maar daar is het Bol.com natuurlijk om te doen. Uiteindelijk betaal je dan vaak meer dan wat de verzending kost.

Check ook: Vier dingen om op te letten als je online iets koopt

Rekenopvuller

Het moest maar eens afgelopen zijn met die verzendkosten, zo dacht Jelle Van de Vliet, een marketingstudent uit België. Hij maakte deze maand de Bol.com Rekeningopvuller. "Het is een kleine tool die inspeelt op het probleem dat je verzendingskosten moet betalen, zelfs als je order 19,99 is," aldus Van de Vliet. "De tool zoekt dan een goedkoop e-book van 0,01 euro zodat je order gratis wordt verzonden."

Een erg handig tooltje dus. Echter is het aanbod van Bol.com wel wat groter dan de Rekenopvuller doet vermoeden. Stel, je hebt nog 4,99 euro te besteden, dan vindt de Rekenopvuller slechts één boek, terwijl Bol.com meer producten aanbiedt voor dezelfde prijs. Vooralsnog loont het dus om zelf ook nog een beetje rond te struinen op de site van de webwinkel.

Kortingscodes

Er zijn andere manieren om bezorgkosten te omzeilen. Zo vind je op verzendkostenvrij.nl per categorie een overzicht van webwinkels die wel of geen verzendkosten vragen. Zo kun je bij Foka, Mediamarkt en BCC terecht voor een gratis bezorging van je fotocamera. En CoolBlue, MyCom en Consoleshop brengen niets in rekening brengen voor de verzending van je favoriete games.

Een ander idee is om lopende kortingsacties in de gaten te houden. Geregeld vind je op sites als kortingscodes.com, bestekortingen.nl of kortingscode.nl acties waarmee je kunt besparen op verzending.

Zeker met de feestdagen in zicht, kun je je opmaken voor meer kortingen en bestellen zonder verzendkosten. In een recent onderzoek door Demanware wordt gesteld dat dit jaar rond de feestdagen 82% van de bestellingen gratis wordt verzonden, een stijging van 73% ten opzichte van vorig jaar. Laat de feestdagen maar beginnen!

Lees ook: Beste hulpsinterklaas, check dit als je speelgoed gaat kopen

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. bergen333 30 nov 2015 om 01:07 0
    Nogal naief! Gratis bezorgen bestaat niet. Die bestelwagentjes van Post.NL, UPS, etc. rijden echt niet voor niets rond. De verzendkosten worden gewoon in de prijs vh product verstopt.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Microkredieten: veel impact en een hoog rendement

De koersontwikkeling heeft ook niet of nauwelijks samenhang met de beurs Lees verder ›