IEXGeld

Dossiers

Profiel

Tank daar, niet hier

Even de grens over om voordelig te tanken: er zijn een boel Nederlanders die dat doen. Duitsland, bijvoorbeeld, is een geliefde locatie om even gauw de tank vol te gooien. Terecht ook, want daar worden aardig gunstige brandstofprijzen gehanteerd. Euro 95 is er zo'n 10% goedkoper dan in Nederland.

En ook in andere landen kun je goed profiteren van lagere benzineprijzen. Mooie voorbeelden zijn Zwitserland, Spanje en Luxemburg, want de brandstof is daar respectievelijk 22, 23 en 27% voordeliger dan bij ons.

Dus heb je een autovakantie in het vooruitzicht, maak dan vooraf even een korte tankplanning. Kan lonen.

De ANWB is - en dat hadden we eigenlijk ook niet anders verwacht - zo vriendelijk geweest een mooi overzichtje te maken met de meest actuele gemiddelde brandstofprijzen in een flink aantal (Europese) landen. Op een rijtje: Euro 95, 98, Diesel en E10.

Wat we daar onder andere van leren? Dat Rusland 't goedkoopste land is om te tanken. Dus, mocht je er héél toevallig in de buurt zijn: je betaalt er slechts 0,74 cent voor een liter Euro 95 en 0,72 cent voor een liter diesel.

En Nederland is, met 1,84 euro voor een liter Euro 95, écht een van de duurste Europese landen als het op benzine aankomt. Alleen in Noorwegen betaal je meer: 1,90 euro.

Lees ook: Goedkoper autorijden? Acht bespaartips op je brandstofkosten

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›