IEXGeld

Dossiers

Profiel

Kooplijst 2021: Martijn Meijer

December is de maand van de lijstjes, zo ook bij Belegger.nl en Beursduivel.be. Verschillende experts presenteren hun Kooplijstje voor het aankomende jaar, met daarop drie kansrijke beleggingen. Vandaag: Martijn Meijer, directeur vermogensbeheer bij Wijs & Van Oostveen.

Hij kiest dit keer voor drie ETF’s, omdat hij wil inspelen op technologie, en in het bijzonder op drie thema’s waar hij in gelooft, niet alleen voor 2020 maar ook daarna.

“Deze sectoren groeien gewoon erg hard, en door corona alleen nog maar harder. Ja, de koersen staan hoog, maar dat komt omdat beleggers tech anders waarderen. Traditioneel zijn koerswinstverhoudingen heel belangrijk, maar hier gaat het vooral om data, platformen schaalbaarheid. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met transformatie waar de economie nu middenin zit.”

iShares Nasdaq Biotechnology ETF

De eerste ETF op het lijstje van Meijer is de iShares Nasdaq Biotechnology ETF. “Dit vanwege het feit dat we meer te maken gaan krijgen met pandemieën. Dankzij samenwerking tussen de grote farmaceuten en het gebruik van nieuwe technologieën kunnen we zo snel over vaccins beschikken. Er staat natuurlijk enorme druk op de sector. Toch zijn over de hele linie de koersen minder hard gestegen dan de Nasdaq 100 waar ze vaak in zitten. Mijns inziens dus een kansrijke ETF.”

First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF

Dan cybersecurity, onder andere van belang bij een blijvende verandering die corona gebracht heeft; het thuiswerken. “In deze sector valt er naar mijn idee nog veel verwachten wat betreft schaalbaarheid. De noodzaak van en behoefte aan cybersecurity zal alleen maar groter worden, denk alleen al aan de cyberaanvallen waar de Amerikaanse overheid onlangs mee te maken kreeg. Ik voorzie volgend jaar dus een mooie groei in deze sector. De First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF past daar goed bij.”

VanEck Vectors Video Gaming and Esports ETF

Tot de slot de VanEck Vectors Video Gaming and e-Sports ETF. “Online gaming is een sector die al hard groeide, maar sinds door corona mensen thuis kwamen te zitten is de groei door het dak gegaan. Ook volgend jaar zie ik mooie kansen voor deze ETF.”

Lees ook: Kooplijst 2021: Cees Smit

Lees ook: Kooplijst 2021: Martin Crum