IEXGeld

Dossiers

Profiel

'Onze relaties komen echt voor de inhoud'

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Bent u op zoek naar een vermogensbeheerder die u de mogelijkheid biedt dicht op het beleggingsproces te zitten? En die u inzicht verschaft in financiële markten en de macro-economie? Dan bent u bij OHV Vermogensbeheer aan het juiste adres.

Want bij deze vermogensbeheerder draait het om veel persoonlijke aandacht, educatie en ontwikkeling. "Veel van onze relaties zijn echt betrokken", zo zegt Erik Bakker, managing partner bij OHV.

Dilemma’s

Avontuurlijk / Behouden

90% van onze relaties heeft een neutraal of defensief profiel.

Traditionele media / Social media

Hier kan ik echt niet kiezen. Als je je bedrijf onder de aandacht wilt brengen, zal dat via alle kanalen moeten.

Jong / Oud

Hoewel je je kunt afvragen wat oud is, kies ik toch voor oud. Aangezien onze relaties vaak (ex)-ondernemers zijn, zien we zelden iemand van onder de 40. En als dat wel zo is, is het vermogen diegene vaak overkomen; denk dan aan erfenissen of uitkeringen van letselschade.

Eén contactpersoon / Team van deskundigen

nze relaties hebben één relatiebeheerder, maar uiteraard kan hij met meerdere van onze portefeuillemanagers in gesprek.

Waardebehoud / Groei

Het mag geen verrassing heten dat we bij dit dilemma voor waardebehoud kiezen.


Vermogensbehoud

“Onze relaties begrijpen dat beleggen niet per se pijlsnel resultaat oplevert en dat de blik op de lange termijn moet worden gericht”, steekt Bakker van wal. Onze ideale klant richt zich vooral op het behoud van vermogen.” 

“Hij hoeft niet zo zeer van het geld te leven, maar op de spaarrekening staat het te verpieteren, en heel veel risico wil hij ook weer niet nemen. Deze houding vertaalt zich bij ons in een defensief profiel; de nadruk ligt op vastrentende waarden. Het gaat bij ons vooral om rust en rendement bij een lager risico.”

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is een speerpunt bij de vermogensbeheerder. “Relaties hebben bij ons regelmatig gesprekken met hun relatiebeheerder over de ontwikkelingen op de markten. Daarnaast sturen we standaard ieder kwartaal een video met een korte terugblik op wat er gebeurd is, en wat wij voor de komende periode verwachten.”

Alles over OHV Vermogensbeheer

Een groot succes zijn de klant events op het kantoor van OHV in Amsterdam. Bakker legt uit: “We organiseren een aantal keer per jaar klant events, die ook steeds een eigen thema krijgen. Denk dan aan kunst, sport of een kennisthema. We merken dat we daarin echt een behoefte vervullen, want onze relaties komen er graag.” 

Niet alleen voor de borrel

“En ze komen niet per se voor de borrel, maar echt voor de inhoud. Ze hebben er plezier in om met andere relaties en OHV’érs te kunnen praten over de markt, de economie of over ondernemen. Want de meeste van onze relaties zijn toch wel (ex)ondernemers. Dat zijn over algemeen intelligente en nieuwsgierige mensen die altijd veel hebben genetwerkt. Ze staan middenin het leven en worden graag bijgepraat.”

En bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de markt, daar kunnen de portefeuillemanagers voor zorgen;  want zij zijn die dag ook allemaal aanwezig op kantoor. 

Kijkje in de keuken

“Onze portefeuillemanagers kunnen alles vertellen over de macro-economische ontwikkelingen en de beurzen. Relaties kunnen gewoon aanschuiven aan het bureau en meekijken naar hoe de portefeuillemanager te werk gaat. Hoe wordt de dag ingedeeld, hoe worden effecten aangekocht, hoe werken alle instrumenten?” 

“Het is echt een kijkje in de keuken dat je krijgt. Vergelijk het met een restaurant waarbij soms de kok aan tafel wordt gevraagd om te vertellen over de gerechten, in ons geval hoe onze portefeuillemanager het rendement heeft bereid. Daar scoren we punten mee, merken we. Want deze ervaring krijg je doorgaans niet bij de grootbanken.”

Kennis delen

Delen van kennis staat hoog in het vaandel bij OHV. “Bij seminars spreekt regelmatig onze huiseconoom Edin Mujagic, en legt hij bijvoorbeeld duidelijk uit waarom de spaarrente zo laag is, en waarom die lang laag zal blijven.” 

“Maar niet alleen onze relaties profiteren van onze kennis, maar ook de belegger in de brede zin van het woord. We verzorgen columns en artikelen op IEX, IEXProfs, de Financiele Telegraaf en Elsevier. Daarnaast zetten we onze kwartaaloverzichten met uitleg op YouTube. Bovendien geven twee van onze collega’s regelmatig les aan instellingen of aan financieel tussenpersonen en -dienstverleners.”

Spin in het web

Er is ook nog een ander belangrijk punt waarmee OHV zich onderscheidt van andere vermogensbeheerders. Bakker: “Wij zijn een van de weinige vermogensbeheerders die ook actief zijn als bemiddelaar op de internationale kapitaalmarkt; we faciliteren de uitvoer van transacties voor institutionele beleggers. Wij staan in contact met pensioenfondsen, banken en verzekeraars en fungeren op die manier als een soort spin in het web.” 

“Omdat we met institutionele beleggers spreken, zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de uitgifte van nieuwe obligaties. Doordat we een netwerk hebben van tegenpartijen over de hele wereld, kunnen we de transacties snel uitvoeren. Ook kunnen we meedoen voor vermogensbeheerrelaties met beleggingen van institutionele beleggers, bijvoorbeeld leningen met staatsgarantie, dat zijn dus leningen met een heel laag risico. Daar moet je wel bemiddelaar voor zijn met toegang tot deze markt, en dat is niet iedere vermogensbeheerder.”

Relatie voor de lange termijn

Dit past goed bij het risicobeperkende beleid van OHV. “Daar ligt echt de nadruk. Wij gaan graag relaties aan voor de lange termijn. We zijn daarom minder geschikt voor mensen die binnen een paar maanden veel rendement willen maken en dus ook veel risico willen nemen. Zoals de lange termijn bij beleggen hoort, hoort het ook bij onze klantrelaties.”

Meer weten? Neem contact op met OHV Vermogensbeheer.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Geld besparen op je vliegreis: 8 tips

De zomervakantie is in zicht. Op vliegtickets valt behoorlijk te bespare... Lees verder ›