IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit guldenbiljet kan je honderden euro's opleveren

Vandaag is de laatste dag waarop 100 gulden-biljetten met de afbeelding van Michiel de Ruyter zijn om te wisselen. De Nederlandsche Bank (DNB) biedt 45,38 euro voor zo'n briefje.

Heb je er nog een in huis en wil je er graag euro's voor, dan moet je snel zijn.

Hier lees je hoe je je guldens kunt omwisselen

Ongevouwen guldenbiljetten

...tenzij je een 'mooi' exemplaar hebt, schrijft RTL Nieuws: dan loont het misschien om eens langs te gaan bij een verzamelaar.

In het artikel van de nieuwszender komt taxateur Tim Poelman aan het woord. Hij adviseert mensen die een biljet hebben dat vaak is gevouwen of scheurtjes heeft, gewoon in te leveren. Maar volgens hem worden voor "puntgave exemplaren" al gauw 200 à 250 euro betaald door verzamelaars.

Poelman werkt zelf bij Schulman muntenveiling en ziet daar dat voor enigszins gehavende biljetten weinig interesse is, maar voor ongebruikte briefjes wordt zelfs vanuit het buitenland interesse getoond.

Andere plekken waar je je tot verzamelaars kunt wenden zijn onder andere Online Veilingmeester, Marktplaats, Verzamelaarsmarkt en Mooie Muntjes.

Lees ook: Ken jij de echtheidskenmerken van eurobiljetten?

Andere biljetten van 100 gulden

In principe kun je oude guldenbiljetten tot dertig jaar na invoering van de euro (1 januari 2002) omwisselen bij de bank.

Maar het biljet met Michiel de Ruyter vormt daarop een uitzondering. Die werd in 1986 werd vervangen door de Snip. Later kwam ook de Steenuil. Deze briefjes zijn nog tot en met 1 januari 2032 in te wisselen.

Voor wie het leuk vindt: hier vind je een overzicht van alle nog in te wisselen guldenbiljetten.


Bron: RTL Nieuws

Lees ook: Hebben de Noren het coolste geld ter wereld?

Lees ook:

Let hierop bij een desktoptaxatie

Het is een erg goedkope taxatie, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Lees verder ›