IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zeven feiten over Warren Buffett en zijn vermogen

Er is geen twijfel over mogelijk dat Warren Buffett (1930) een zeer succesvol belegger is. Een van wie je véél kunt leren (en op wiens quotes niet voor niets veel beleggingslessen zijn gebaseerd). Zijn vermogen is op dit moment 66,5 miljard dollar. Leuk om dat eens in perspectief te plaatsen en een overzichtje met trivia te maken, moet Business Insider hebben gedacht. Hieronder: zeven feiten over Warren Buffett en zijn vermogen.

Lees ook: Check deze levenslessen van Warren Buffett

  • Hij heeft 99% van zijn vermogen na zijn 50e verjaardag verdiend. Toen hij 52 jaar oud was, was zijn net worth zo'n 376 miljoen dollar. Op zijn 59e was dit 3,8 miljard dollar.

  • In 2013 haalde hij gemiddeld 37 miljoen dollar per dag binnen - meer dan wat actrice Jennifer Lawrence dat jaar verdiende (dat was namelijk 34 miljoen dollar).

  • Als je in 1970 duizend dollar had belegd in Buffett's Berkshire Hathaway, dan zou je belegging vandaag de dag 4,42 miljoen dollar meer waard zijn geweest.

  • Had je dat in 1964 gedaan - het jaar dat dat Buffett majority shareholder van Berkshire Hathaway werd - dan was je inleg nu 10,5 miljoen dollar meer waard geweest.

Check ook: Aan de slag als belegger? Hier begin je!

  • Warren Buffett heeft in zijn leven veel geld gedoneerd aan goede doelen. Van datzelfde bedrag zouden ook vijf Apple 'spaceship' campussen gebouwd kunnen worden. Hij gaf 25,5 miljard dollar aan goede doelen; de Apple campus kost 5 miljard dollar.

  • De voorzitter van het Chinese online gaming-bedrijf Da Lian Zeus Entertainment bood in 2015 2,35 miljoen dollar voor een lunch met Buffett.

  • Van het bedrag dat Buffett per uur verdiende in 2013 - 1,5 miljoen dollar - kon in datzelfde jaar voor zeven studenten het onderwijs aan de Amerikaanse Columbia University worden betaald. De universiteit was toen de op één na duurste universiteit van de VS.

Lees ook: Negen boeken die je volgens Buffett zou moeten lezen

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. wwilliamss 13 feb 2017 om 01:36 0
    Krankzinnige getallen,unbelievable.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Flinke dip op de beurs? Warren Buffett weet wat te doen

Niet kopen en verkopen, maar kopen en aanhouden. Lees verder ›