IEXGeld

Dossiers

Profiel

Vier van de duurste landen ter wereld liggen in Europa

Als je geen wereldreis aan het voorbereiden bent of emigratieplannen maakt is het nut ervan beperkt, maar het is toch leuk om te weten: waar in de wereld is het leven duur en waar is het goedkoop? 

Business Insider plukte de mooie infographic hieronder van de internationale verhuissite Movehub.com. De Zwitsers weten het inmiddels maar al te goed, maar de afbeelding laat nog eens overduidelijk zijn dat het leven in Europese niet-eurolanden het duurst van allemaal is. Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Denemarken zijn de duurste landen van de wereld om in te wonen. 

Ze worden in de Top-5 vergezeld door Venezuela, dat kampt met verwoestende inflatie, voedselschaarste en een vaste wisselkoers met de dollar. En Nederland? Dat neemt precies de plek in die je op basis van onze geografische locatie mocht verwachten: Goedkoper dan Engeland, (grofweg) even duur als België, duurder dan Duitsland. 

Gerelateerde Tools

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. Joris Driepinter 20 januari 2015 14:30 0
    Super slicke infographic, maar qua info redelijk waardeloos. Immers ontbreken lokale (minimum) lonen en koopkracht. Zo staat Brazilië al jaren in de top van The Economist Big Mac Index (tussen Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Finland en Denemarken). Kort door de bocht gezegd: in Brazilië is bijna alles duurder dan in Nederland, maar het minimumloon is ongeveer 250 EUR per maand (788 BRL). Onmogelijk gewoon. (Een Playstation 4 kost 1250 EUR; Nintendo heeft zich compleet teruggetrokken uit het land vanwege alle achterlijke belastingen en heffingen; H&M laat het land om dezelfde reden links liggen; tweedehands auto's importeren is verboden; het is zelfs zo achterlijk dat een in Brazilië geproduceerde auto, veel goedkoper is in Mexico dan in Brazilië zelf... en zo voort...)
  2. k2es 24 januari 2015 17:42 0
    Ik was er 2 of 3 jaar geleden en ik zag dat b.v. de hier "goedkoopste" Ferrari daar 2 keer zoveel kostte.

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Dit moet je weten over de nieuwste bespaartrend op TikTok

Cash stuffing of de 100-envelope challenge wordt de nieuwste bepaartrend... Lees verder ›