IEXGeld

Dossiers

Profiel

Besparen op je zorgverzekering? Betaal de premie direct voor het hele jaar

Heb je al bedacht welke zorgverzekering je voor 2015 wilt afsluiten? Nu is een goed moment om dat te doen.

Veel verzekeraars maken momenteel hun nieuwe premies bekend, aardig wat tarieven worden verhoogd. Het kan maar zo zijn dat jouw huidige verzekering straks niet de goedkoopste optie voor jou is. Daarom kun je misschien beter switchen.

Lees ook: Je bent gek als je nu niet van zorgverzekeraar wisselt

De jaarpremie betalen

En behalve onderzoeken bij welke verzekeraar jij het beste kunt aankloppen, is er nog iets wat je kunt doen om de kosten zo laag mogelijk te houden: de complete premie voor een heel jaar in één keer betalen - mits je dit geld kunt missen, natuurlijk.

Veel zorgverzekeraars bieden klanten die dit doen namelijk een korting op de premie. Die korting kan oplopen tot 3%, verrekend over het hele bedrag dat je voor het jaar moet betalen.

Independer heeft een overzicht gemaakt met de kortingen (percentages) die verschillende zorgverzekeraars bij een jaarbetaling geven.

Minder belasting afdragen

Wil je in één keer voor een heel jaar betalen, kun je dit bedrag missen? Informeer dan bij de zorgverzekeraar van jouw keuze, vraag wat er mogelijk is.

Misschien kun je de premie al voordat het nieuwe jaar begint, eind december dus, betalen. In dat geval zal je vermogen iets dalen, waardoor je het jaar er op wellicht minder vermogensrendementsheffing hoeft af te dragen.

Lees ook: Laat je vermogen nog voor de jaarwisseling slinken