IEXGeld

Dossiers

Profiel

De belasting omlaag, de arbeidskorting omhoog

Naar verluidt wordt vanmiddag officieel bekendgemaakt dat het kabinet het belastingtarief in de eerste schijf zal verlagen met 0,25 procentpunt.

Als werkende word je dus beloond: over de eerste 19.645 euro die je verdient hoef je straks minder belasting te betalen. Voor deze maatregel - waarmee het herstel van de economie gestimuleerd moet worden - wordt een jaarlijks bedrag van 475 miljoen euro begroot.

Lees ook: Overzicht Prinsjesdag 2014

Arbeidskorting omhoog voor hoge inkomens

Overigens wordt er ook nog 500 miljoen euro gereserveerd om de arbeidskorting op te voeren. Daarover bereikten de PvdA en de VVD in het voorjaar al overeenstemming. De arbeidskorting is letterlijk een korting op de (inkomsten)belasting die je moet betalen.

Die korting kan in totaal oplopen tot ruim 2200 euro per jaar, afhankelijk van wat je verdient. Werkenden met een inkomen tussen de 48.900 en 92.500 euro gaan er straks met 300 euro netto per jaar op vooruit.

RTL Nieuws heeft deze tool gemaakt waarmee je kunt berekenen wat de verhoging van de arbeidskorting voor jou gaat betekenen. Let wel op: het kan zijn dat jouw individuele situatie af gaat wijken van de uitslag van de tool.

Lees ook: Belastingaangifte: ontcijfer eerst je loonstrook eens

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Pelé-index: zo presteren je voetbalaandelen

Beleggen in voetbalaandelen? Beter van niet. "Gejuich in het stadion gaa... Lees verder ›