IEXGeld

Dossiers

Profiel

Tien manieren om extra geld te verdienen

Geld verdienen hoeft niet op te houden als je klaar bent met je normale baan. Wat dingen oppakken naast je werk is fantastisch om wat extra geld in het laatje te brengen. Zo kun je lekker op vakantie naar Thailand of je spaarrekening extra spekken.

Misschien heb je er een hard hoofd in. Of heb je er geen zin in of tijd voor om naast je baan nog extra werk te doen. Maar deze tien tijdelijke baantjes opgesomd door Marketwatch voelen amper als werk. En er zit er heus wel een tussen waar jij goed in bent óf die jij leuk vindt om te doen.

1. Geef reisadvies

Wie houdt er nou niet van om te reizen? Een bijbaan als reisadviseur is fantastisch. Het beste is dan om je ergens in te specialiseren, zoals het goedkoop boeken van vluchten of veel weten over een bepaalde vakantiebestemming.

Begin met mond-tot-mond reclame en help bekenden bij het boeken van reizen en raad leuke activiteiten aan voor tijdens de reis. Als je eenmaal klanten hebt die tevreden zijn dan kan het snel gaan.

Lees ook: Tien levenslessen om miljonair te worden voor je dertigste

2. Gids in je favoriete stad 

Ken jij Amsterdam of een andere toeristische trekpleister op je duimpje, weet je er alles over te vertellen en ontmoet je graag mensen? Start hier dan mee en wie weet kan je dit over een aantal jaar fulltime gaan doen.

Er zijn altijd toeristen die wat meer willen betalen voor extra informatie van een local of om de leuke plekjes van Amsterdam te zien. 

3. Help kinderen bij examens

Als jij met vlag en wimpel voor al je examens bent geslaagd, denk er dan over na om andere kinderen te helpen om hun examens te halen. Ouders hebben er veel geld voor over om hun kind te laten slagen.

Hiermee kan je zo 15 tot 50 euro per uur verdienen, afhankelijk van je vaardigheden.

4. Geef online les

Kan je enorm goed websites bouwen of ben je goed in online marketing? Er zijn genoeg mensen online die voor die kennis willen betalen. Dit zijn nou echt van die baantjes die je makkelijk naast je normale baan kan doen.

Maak een goede advertentie aan op Marktplaats, of kijk bijvoorbeeld op Villamedia, en het geld verdienen kan beginnen.

5. Brouw je eigen bier

Bierbrouwen is populair tegenwoordig, maar er is altijd ruimte voor meer lekker bier. Begin daarom eerst te experimenteren met brouwen: voor een paar tientjes koop je een starterskit. Het leukste is het proeven natuurlijk. 

Heb je het eindelijk onder de knie? Begin dan klein en kijk of andere mensen je bier óók lekker vinden. Huur bijvoorbeeld een kraampje af op een leuke lokale markt en begin daar.

Check ook: Meer geld opzij zetten? Drie miljonairs delen hun beste tip

6. Repareer iPhone-schermen

Zoals iedereen weet gaan de schermen van mobiele telefoons om de haverklap stuk en moeten deze in de meeste gevallen vervangen worden. Ben jij precies en een beetje technisch aangelegd? 

Dan is het vervangen van schermen op mobiele telefoons misschien wat voor jou. Als je het een beetje goed doet via Marktplaats komen de klanten gewoon bij jou langs en verdien je gemakkelijk wat extra's.

7. Help mensen afvallen

Blijf je zelf goed op gewicht met behulp van een goed eetpatroon en veel beweging? Dan zijn er veel mensen die gebruik willen maken van jouw expertise.

Stel een voedingsschema op voor ze en begeleid ze 's avonds in de sportschool nadat je je eigen workout hebt afgerond of neem een groepje mee naar een park en doe daar oefeningen. 

8. Pas op je buurmeisje

Voor geld wat televisie kijken op de bank bij de buren en af en toe een oogje in het zeil houden bij het buurmeisje? Hoe makkelijk wil je geld verdienen? Makkelijker kan bijna niet.

Lees ook: Kopen? Nee, huren van je buren!

9. Verhuur je auto

Je betaalt voor je verzekering, wegenbelasting, et cetera voor je auto, maar hij staat meestal niks te doen, toch? Kijk dan eens op een site als Snappcar.nl. Zo verdien je toch nog iets aan je auto die stilstaat.

Dit soort sites regelt meestal de verzekering en dergelijke, maar lees toch de voorwaarden even goed door. Er kan altijd wat misgaan. 

10. Wandel met honden

Ben je een dierenvriend? Misschien is het dan iets voor jou om huisdieren van andere mensen te verzorgen en uit te laten. Er zijn genoeg baasjes die even geen tijd hebben om iets met hun huisdieren te doen maar er wel graag voor willen betalen.

Lees ook: In zes stappen van armoedig naar stinkend rijk

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Waar gaat het heen met de inflatie?

De inflatie lijkt af te koelen, maar onderliggend is het beeld minder ro... Lees verder ›