IEXGeld

Dossiers

Profiel

Gebruik deze apps elke dag om productiever te zijn

Tegenwoordig is overal wel een (smartphone)app voor te vinden. Zo zijn er tientallen - of nee, misschien wel honderden - apps die je helpen gemotiveerd te blijven, efficiënt te werken en productief te zijn. Heel handig voor als je een drukke baan hebt, bijvoorbeeld, maar welke kies je dan? Business Insider scheidt het kaf van het koren en noemt er zestien.

Lees ook: Wat zou jij verdienen als man / vrouw?

1. Bewaar artikelen offline met Pocket

Het internet staat vol met goede artikelen, maar soms heb je even geen tijd om ze allemaal te lezen. Met de app Pocket kun je deze artikelen met één klik opslaan en later via je smartphone, tablet of computer teruglezen. De app is gratis voor IOS en Android.

2. Organiseer je notities met Google Keep

Er zijn gigantisch veel apps waarmee je notities kunt bijhouden. De bekendste is misschien wel Evernote. Google heeft een app uitgebracht die daar op lijkt. Het voordeel ervan is dat je jouw notities kunt rangschikken met behulp van gekleurde labels. Deze app is gratis op IOS en Android.

3. Wunderlist tilt je to do-list naar hoger niveau

Wunderlist is een makkelijk te gebruiken to do list-applicatie. Je kunt datums en herinneringen plaatsen en je lijstjes delen met andere mensen. Gratis te downloaden.

4. Fantastical 2: handige kalenderapp

Je leven organiseren: daar heb je misschien wel een agenda-applicatie voor nodig. Wat Fantastical 2 zo handig maakt is dat de app simpele dingen automatisch omzet in een kalenderafspraak. Als je typt: ik spreek af met Bjorn voor lunch om drie uur bij Coffee Company, dan doet Fantastical de rest. Deze app kost wel geld: 2,99 euro.

5. Letterspace is een innovatieve notitie-app

Deze app gebruikt hashtags om je gedachten op een rijtje te zetten. Daarnaast kun je met Letterspace ook de plek waar je typt verplaatsen zonder dat je met je handen van het keyboard afhoeft. Deze app is gratis.

6. Automatiseren met Workflow

Met Workflow kun je jouw telefoon zelf aanpassen zodat je taken die veel tijd kosten, kunt skippen. Je kunt je telefoon instrueren om bepaalde dingen te doen wanneer het een bepaalde actie waarneemt. Zo kun je je telefoon een Uber laten bestellen voor een volgende afspraak in je agenda. Deze app kost 2,99 euro.

7. Microsoft Outlook is een van de beste email-apps

Deze applicatie is volgens Business Insider beter dan de e-mail app van Google: Gmail. Met een geïntegreerde kalender kun je heel makkelijk je beschikbaarheid doormailen. En je kunt swipen om e-mails te archiveren of te deleten. Deze app is gratis.

8. Paper combineert schetsen en schrijven

Met Paper kun je veel maken, zoals lijstjes of prestentaties waarin grafieken en diagrammen in verwerkt zijn. Wat je normaal met een potlood op papier kon, kun je nu ook met deze app, die gratis is te downloaden.

9. Polymail is een elegante email-app

In de tijd dat de meeste apps honderden functies hebben, is een simpele en mooie applicatie zoals Polymail ook weleens fijn.

10. Met Dropbox kun je dingen online opslaan

Je kunt heel simpel dingen in Dropbox slepen en die bestanden vervolgens via al je andere apparaten weer openen. Ook kun je bestanden delen, zodat andere mensen ze kunnen downloaden. Gratis te downloaden.

11. Evernote is je notitieboekje voor alles

In Evernote - dat we hierboven al noemden - kun je alles online opslaan. Foto's, webpagina's, notities, pdf's, audiobestanden en to do-lijstjes. Een van de goede functies van Evernote is dat je ook kunt zoeken in de applicatie als je een zoekopdracht geeft via je telefoon of computer. Evernote is gratis.

12. Quip is een alternatief voor Microsoft Office

In Quip kun je niet alleen aan bestanden werken, maar ook berichten sturen naar andere personen. Daardoor kun je heel makkelijk samenwerken aan documenten, spreadsheets en presentaties. Deze app is gratis.

13. Goede teamcommunicatie met Slack

Met Slack kun je makkelijk communiceren met je team op het werk. Het is een soort chatroom waarin je onder andere verschillende kanalen kunt starten voor projecten van kleinere teams. De app is gratis op IOS en Android.

14. Clear is een simpele to do lijst-app

Wil je gewoon simpel bijhouden wat je moet doen? Misschien is Clear ideaal voor jou. Als je een taak klaar hebt, kun je 'm gewoon weg swipen. De app is alleen niet gratis. Hij kost 4,99 euro en is alleen te downloaden op IOS.

15. Bestanden lezen met GoodReader

Met GoodReader kun je eenvoudig en snel pdf-bestanden of tekstdocumenten openen. Je kunt ook bijschriften toevoegen of gedeelten onderstrepen. De app kost 4,99 euro in IOS.

16. Je bestanden opslaan in Google Drive

Op Google Drive kun je bestanden - denk aan foto's, tekstdocumenten, spreadsheets, presentaties - maken en opslaan en daarin samenwerken met anderen. Gratis te downloaden op alle systemen.

Lees ook: Zo haal je het meeste uit je loopbaan



Welke app(s) gebruik jij zoal om je to do-list bij te houden, je werk te ordenen, overzicht te creëren of samen te werken? Wij zijn benieuwd - laat het gerust weten in een reactie hieronder.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Waar gaat het heen met de inflatie?

De inflatie lijkt af te koelen, maar onderliggend is het beeld minder ro... Lees verder ›