IEXGeld

Dossiers

Profiel

Probeer niet te multitasken (en meer tips voor zzp'ers met kinderen)

Ben je zzp'er en heb je kleine kinderen? Het kan best lastig zijn om je aandacht goed te verdelen. Het is lastig werken als je continu op de kinderen let en andersom geldt natuurlijk ook. Hoe regel je dat goed? Op de website van Telfort zakelijk vonden we drie tips.

Lees ook: Gaan je kinderen naar de opvang? Goed nieuws voor jou: het wordt goedkoper.

1. Niet gaan multitasken

Ga niet proberen te multitasken - ofwel rennen tussen je kinderen en de computer - maar probeer je zoveel mogelijk op één ding tegelijk te focussen. Dan gebruik je je tijd efficiënter.

Dat moet je wel goed plannen. Doe zo veel mogelijk werk als de kinderen slapen of op school zijn. En laat je mailbox met rust als je tijd voor de kinderen hebt ingepland.

2. Werkplek met kinderopvang

Er zijn werkplekken waar je je kinderen mee naartoe kunt nemen, omdat er professionele opvang wordt aangeboden. Zo'n werkplek kun je bijvoorbeeld huren bij Come4Space in Almere of Bison Offices in Maarssen.

Als je dat doet is het kroost vlakbij en in goede handen en bovendien ben je geen extra tijd kwijt aan halen en brengen. Houd er wel rekening mee dat dit natuurlijk geld kost (zowel het huren van de werkplek als de kinderopvang).

3. Op elkaars kind passen

Je bent niet de enige ouder die moet zien te schipperen tussen kinderen en werk. Je kunt er samen over praten, maar elkaar er ook bij helpen.

Een vriend kan op zijn papa-dag misschien wel op jouw kinderen passen, zodat jij die dag hard aan het werk kunt gaan. En als jij een dag voor je kind hebt ingepland, kun je ook een ander wat ontlasten. Handig en gezellig.

Lees ook: Wie succesvol wil ondernemen moet het grote plaatje zien

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Waar gaat het heen met de inflatie?

De inflatie lijkt af te koelen, maar onderliggend is het beeld minder ro... Lees verder ›