IEXGeld

Dossiers

Profiel

Deze negen Twitteraccounts zijn het volgen waard

Ben je op Twitter op zoek naar nieuws, tips en informatie over geld en aanverwante zaken, dan volg je IEXGeld natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, ook andere Nederlandse accounts, die zich richten op geldzaken, zijn de moeite waard. We noemen er negen.

Marieke Henselmans

Van bespaartips krijgen we nooit genoeg. Daarom volgen we Marieke Henselmans: besparingsdeskundige, columnist bij het Algemeen Dagblad en auteur van de boeken:

  • Vrolijk besparen
  • Sta financieel sterk
  • Eigenwijs aflossen

Ze schrijft vooral over - inderdaad - besparen en budgetteren. Ze verwijst je door naar nuttige websites en geeft tips:


Janneke Willemse

Financieel journaliste Janneke Willemse is bekend als presentatrice van WNL Op Zondag en van de website Blondjes Beleggen Beter. Haar tweets gaan vooral over (haar persoonlijke) financiën en de economie. En over haar ervaringen in de beleggingswereld, natuurlijk. Ze twittert ook links naar artikelen op haar eigen website, zoals dit stuk over Warren Buffett.


Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op de financiële wereld (sparen, lenen, beleggen, verzekeren) en wil eerlijke en transparante financiële markten bevorderen. AFM reageert op vragen die via Twitter worden gesteld en twittert gewoonlijk meerdere malen per dag (financieel) nieuws en tips en informatie, zoals hieronder.


Erica Verdegaal

Journalist en publicist Erica Verdegaal schrijft op haar eigen website over geldzaken en werkt voor NRC en Tros Radar. Ook schreef ze het boek Waar doen ze het van, over hoe je rijk kunt worden - en dat gaat zeker niet vanzelf, weet Erica.


De Consumentenbond

De Consumentenbond maakt zich sterk voor consumenten en eerlijke, rechtvaardige en veilige markten en gooit regelmatig tweets met informatie, tips, weetjes en links op het wereldwijde web. Ook de directeur van de Bond, Bart Combée, heeft Twitter. Zo nu en dan deelt hij zijn kijk op de (geld- en consumenten)wereld en bezigheden met iedereen die het lezen wil.


Edgie.nl

De website Edgie.nl is bedoeld om jongeren te helpen meer uit hun geld te halen. Het is een initiatief van de Stichting Weet Wat Je Besteedt, die de financiële zelfredzaamheid van jongeren wil vergroten. Het leuke is: de tips van Edgie.nl zijn eigenlijk niet eens alleen specifiek voor jongeren interessant:


Eef van Opdorp

Eef van Opdorp is financieel deskundige bij RTL (Uitstel van Executie en Koffietijd), geeft lezingen en workshops, heeft een boek geschreven (Geld, Gezin & Geluk, met Danielle Knapen) en heeft daarnaast een eigen website over geld. Zij heeft een boel kennis en ervaring, kortom, en is alleen daarom al het volgen waard.


Peter Verhaar

Peter Verhaar is mede-oprichter van Alex Beleggersbank en financieel commentator (onder andere bij WNL, BNR, P&W). Hij schrijft op zijn eigen website over de financiële stand van zaken en deelt zijn bevindingen en meningen op Twitter:


Annemarie van Gaal

Last but not least: Annemarie van Gaal, ondernemer en investeerder. Ze is bij het grote publiek onder meer bekend van televisie (bijvoorbeeld Een dubbeltje op z'n kant, waarin mensen met financiële problemen worden begeleid). Ook schreef ze verschillende boeken, zoals De Financiële Workout. Op Twitter voorziet ze je vooral van tips en adviezen.

 Lees ook: "Begin eens met een paar aandelen"

Wie volg jij voor je dagelijkse dosis nieuws en informatie over geld? Laat 't weten in een reactie hieronder.

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Britse beleggingen flink afgestraft: ligt hier een koopkans?

... of kunnen we beter even wachten? Lees verder ›