IEXGeld

Dossiers

Profiel

Tandartsverzekering: heb ik die eigenlijk wel nodig?

Lees hier het bijbehorende artikel

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. rischen8xhhko 7 december 2019 12:35 1
  een kleine roentgenfoto kost ongeveer € 16; wel is het zo dat periodiek 2 foto's gemaakt worden, zogenaamde bite-wings.
 2. mh_in_aandelen 10 december 2019 20:20 0
  Goed artikel. Voor de eerste keer in mijn leven voel ik de behoefte eens te reageren op een artikel op internet. Een tandartsverzekering is in mijn ogen namelijk pure diefstal en ik zou het iedereen willen afraden.

  Enkele jaren geleden moest bij mij een stift met kroon vervangen worden door een implantaat met nieuwe kroon, alles bij elkaar een behoorlijke behandeling. De kosten weet ik niet precies meer, maar het liep over de 2000 Euro. En inderdaad: mijn verzekering maximeerde dat op 250 Euro. Nou kon ik het nog over 2 jaar uitsmeren, dus dat werd nog 500, maar de hele rest mocht ik zelf betalen.

  Voor die verzekering betaalde ik 176 Euro per jaar. Met onder normale omstandigheden twee keer per jaar een controle hoef je dat dus niet te doen. Voor duurdere behandelingen betaalt de verzekering maximaal 250-176=74 Euro "uit eigen zak" mee; op een totaal van meer dan 2000 is dat een fooi. Maar daarvoor betaal je dus wel die premie van 176 Euro voor een verzekering die je in de meeste jaren helemaal niet nodig hebt. Voor dergelijke bedragen wil ik ook wel verzekeringsmaatschappijtje spelen!

  Het is simpel: een verzekering is er om onvoorziene hoge kosten te dekken, die je in voorkomende gevallen niet zelf kunt of wilt betalen. De lage maximale dekking van tandartsverzekeringen betekent dat zij niet aan die definitie voldoen. Alleen daarom al is het woord "verzekering" in mijn ogen misleidend. Het is geen verzekering, het is geldklopperij waar je niks aan hebt als het er echt op aan komt.

2 Reacties Omhoog ↑