IEXGeld

Dossiers

Profiel

Meer tijd voor je banenjacht dankzij de kinderopvangtoeslag

Natuurlijk, de details uit de Miljoenennota 2015 worden vanmiddag tijdens Prinsjesdag pas officieel bekendgemaakt, maar sommige plannen zijn al gelekt. Eén daarvan betekent goed nieuws voor ouders van kinderen die naar de opvang gaan.

Uit de koker van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken: ouders die in de ww terechtkomen hebben momenteel nog tot drie maanden daarna recht op kinderopvangtoeslag, maar dat worden er zes.

Check ook: Dit is waarom het hebben van kinderen duurder kan worden

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke bijdrage voor de kosten van kinderopvang. Die hebben veel ouders hard nodig, want opvang is beslist niet goedkoop.

Stel dat je even uitgaat van een uurtarief van 6,50 euro, voor drie dagen in de week - in totaal 108 uur per maand - dan betaal je 702 euro voor één maand, per kind. Ga maar 'ns na hoe duur dat kan worden als je meer dan één kind hebt, zeker wanneer ze ook nog eens vaker dan drie dagen per week naar de opvang gaan.

Het idee achter Asscher's plan is dat je kinderen gewoon naar de opvang kunnen blijven gaan als jij werkloos wordt. Daardoor kun je gedurende een langere periode al je tijd in je banenjacht steken. En dan is het hopelijk makkelijker om snel weer werk te vinden.

Lees ook: Overzicht Prinsjesdag 2014

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›