IEXGeld

Dossiers

Profiel

NVM: "Code Rood op woningmarkt"

Lees hier het bijbehorende artikel

3 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. stroopraket 23 okt 2018 om 12:42 0
  Bovenstaande verhaal is niet compleet. Een groot deel van de krapte op de starters-huizenmarkt word veroorzaakt door het opkopen van relatief goedkope starterswoningen door investeerders, bedrijven en vermogende particulieren, allemaal mensen die de woning kopen om die weer duur te kunnen verhuren aan starters. Als gemeenten nu eens zouden vereisen dat starterswoningen mogen worden verkocht alleen voor eigen bewoning, dan lossen ze hiermee al een (groot ??) gedeelte van de krapte op de starters-kopersmarkt op.
 2. Meneer V 24 okt 2018 om 09:06 0
  Zoals stroopraket al opmerkt: de krapte wordt vooral veroorzaakt door "ontwikkelaars" die momenteel gratis geld kunnen lenen om huizen te kopen, op te knappen en dan tegen woekerprijzen te verkopen.

  Als eigenaar van een oud Amsterdams pand word ik elke zoveel weken gebeld door zo'n oplichter die mijn huis wil kopen.

  Er is geen krapte, er is geldzucht. Hypotheken zijn goedkoop, geld lenen is bijna gratis, en omdat de NVM lekker meedoet met de schijn van "je moet nu kopen want straks is het nog vel duurder" blijft de zeepbel groeien.

  Blijkbaar heeft men niets geleerd van de Kredietcrisis. Dit, wat er *NU* gebeurt, is precies wat er ook gebeurde vlak voor de kredietcrisis; Mensen die gene geld hebben lenen het en de geldverstrekkers zijn oplichters die iedereen geld geven want als ze niet terug kunnen betalen wordt het huis verkocht.... aan de geldverstrekker, die het opknapt en verkoopt voor vier keer de waarde.
 3. BroodjeHuis 1 nov 2018 om 21:49 0
  Feiten en verwachtingen worde steeds ingehaald. Inmiddels durven zowel makelaars als verkopers alles te vragen. En in een driespalt zou je verwachten dat er toch één verstandig is. Maar nee, makelaar, verkoper en koper lopen achter elkaar aan.
  Al langere tijd focus ik mij op de huizenprijzen in Tilburg eo. De limit is toch wel deze week doorbroken. In een Vinexwijk zoals de Reeshof worden relatief veel huizen verkocht. Een reële biedprijs voor bijv een tweekapper ligt rond de €310000.
  Er zijn inmiddels kraaien opgedoken die gewoon met behulp van een makelaar vragen wat ze kunnen maar de prijs niet kunnen onderbouwen. Onder de noemer schaarste wordt bijv. Hillegomlaan 7 te koop gezet voor €420000. Dit is geen typefout. Dit huis valt in de categorie Tweekapper. Echter staat het in een drukke straat met grote parkeerdruk ofwel weinig parkeerplaats. Regelmatig worden in deze straat spiegels van auto's afgetrapt. Een tuin gelegen op het Noordoosten werkt ook al niet in het voordeel. Verder zijn de ruimten laag behalve de woonkamer en keuken. Kortom een doorgeslagen boel. Zeker als je WOZ-waarden vergelijkt met de omgeving en wat er verkocht is. Benieuwd waar de prijs zal komen te liggen. Sterkte Driespalt.

3 Reacties Omhoog ↑