IEXGeld

Dossiers

Profiel

Ouders onmisbaar bij aankoop eerste huis?

Lees hier het bijbehorende artikel

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. dutchmountain333 10 april 2018 14:01 1
  bij het lezen van dit stukje vroeg ik me één ding af: zijn deze ondervraagde starters onder of boven de 18?
  Je zou je toch doodschamen om nooit op te kunnen houden je pappie en je mammie om geld te vragen? Okay, als ouders het aanbieden is wat anders maar vragen? Als je 25 of 35 bent?
  Maar nee, de media doen er nog een schepje bovenop en geven tips, zelfs de belastingdienst maakt het aantrekkelijker aan je kinderen te schenken.
  Ik begrijp het he-le-maal: de media, de belastingdienst en de onderzoekers horen waarschijnlijk zelf allemaal tot de "vragers" en de hulpzoekenden.
  "Volwassene" van tegenwoordig, wordt echt volwassen en als je iets wilt, spaar ervoor, dan heb je er veel meer plezier van ook. Zo leerden we dat vroeger van onze ouders. Niet altijd de gemakkelijkste weg hoor, ik (goed geraden, 65-plusser) weet er alles van... maar om zelf het bedrag voor de aankoopkosten bij elkaar te sparen moet toch ook voor de huidige starter mogelijk zijn? Heus mensen, geloof me, je kunt het! En hou alsjeblieft op met te denken dat het voor ons allemaal gemakkelijker was. Het leven is vaak een struggle...
 2. Josyveldhuis 8 december 2019 19:45 0
  Gewoon hard sparen en wat minder de kroeg in is wat vele jong-volwassenen niet meer kunnen tegenwoordig

2 Reacties Omhoog ↑