IEXGeld

Dossiers

Profiel

3 redenen om voor ETF's te kiezen

Lees hier het bijbehorende artikel

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. Verkruimel 4 dec 2017 om 15:07 0
    Aan de minkant staat natuurlijk dat sommige ETFs synthetisch zijn, en hun resultaten af kunnen wijken. Verder is er een risico op de uitgevende instantie. De onderliggende effecten kunnen worden uitgeleend, hetgeen wat op kan leveren maar ook het risico verhoogt - enkel als de complete opbrengst wordt uitgekeerd is dit in evenwicht.

    En tenslotte: "aandeel" is onzijdig - het is "het", en dus ook "dit" aandeel; niet "deze".
  2. Verkruimel 5 dec 2017 om 17:21 0
    Ook bij cryptovaluta zijn ETFs handig. Sinds kort is er een Nederlandse munt, Combicoin (http://combicoin.co), die een fysieke tracker van de dertig grootste coins is. Bitcoin en Bitcoin Cash natuurlijk, maar ook Ethereum, en nog 27 andere. Iedere twee maanden is er herweging, en er is geen beheervergoeding. De beheerders verdienen geld door market making: door het opkopen van munten die onder de intrinsieke waarde worden aangeboden, en het leveren aan kopers die boven de intrinsieke waarde bieden. Daarmee garanderen ze dat de marktprijs dicht bij de intrinsieke waarde blijft.
    Kopen kan op triaconta.com/sale/ - en mocht u zo aardig zijn in het veld "referrer" de waarde COMBI-154224 in te voeren, dan maakt u mij heel blij en dankbaar.

2 Reacties Omhoog ↑