IEXGeld

Dossiers

Profiel

Huis kopen zonder hypotheek? Dit zijn de voor- en nadelen

Lees hier het bijbehorende artikel

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. Mugje 23 oktober 2017 17:49 0
    hmm, de vrijstelling voor huurwaardeforfait bij geen of weinig hypotheekschuld verdwijnt toch?? Mag dus niet meer genoemd worden als voordeel om van eigen geld een huis te kopen.
    Voor het overige heeft alles met risicospreiding te maken.
  2. Alweer een artikel van een financieel dienstverlener waarin mensen in de verleiding worden gebracht om te beleggen i.p.v. het geld in hun eigen huis/hypotheek te stoppen. In dit artikel wordt ten onrechte gesuggereerd dat de voor en nadelen van wel of geen hypotheek op een rijtje worden gezet. De opsomming van de schrijver is niet volledig.
    We hebben het eerder gezien dat mensen rendementen werden voorgespiegeld die in de praktijk (ook op de lange termijn) niet werden gerealiseerd. Ook in dit artikel wordt weer uitgegaan van een rendement van 8%. Zeker gezien de huidige hoge waarderingen van aandelen is zo'n rendement niet realistisch. Verder is het niet realistisch (en misschien misleidend) dat in dit artikel niet wordt vermeld dat er ook een kans bestaat dat flink verlies wordt geleden op goed gespreide beleggingsportefeuille. Niet alleen aandelen zijn risicovol, ook obligaties zijn gezien de huidige markt geen "veilige haven" meer.
    Vermogende mensen die het leuk vinden om risico's te nemen, of te spelen met een beleggingsportefeuille zouden kunnen overwegen om geen hypotheek te nemen en met het geld dat ze uitsparen (omdat ze geen hypotheekrente betalen) periodiek te beleggen.

2 Reacties Omhoog ↑