IEXGeld

Dossiers

Profiel

Een beter idee voor de vermogensrendementsheffing

Lees hier het bijbehorende artikel

7 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Marinus Ridderkerk 28 sep 2016 om 19:33 0
  het veronderstelde rendement boven 1 miljoen is in 2017 5,39%, niet 5,5%. Tussen € 100.000 en 1 miljoen 4,6%. Tussen € 25.000 en € 100.000 2,87%.
 2. Boogyman44 29 sep 2016 om 08:19 0
  Waarom nivelleren? Schaf de belasting op vermogen af. Iedereen profiteert. Er komt geld vrij en wordt uitgegeven. Goed voor de economie en voor de schatkist. 21% BTW, hogere winsten bij ondernemers dus meer belastinginkomsten, meer banen dus meer inkomstenbelasting en minder kosten voor de staat. Grootste voordeel: geen gevoel bij de burgers dat ze worden bestolen. Maar nee, jaloers Nederland moet het gevoel hebben dat de 'Rijken' moeten bloeden voor hetgeen ze hebben bereikt. En Wiebes danst naar de pijpen van Links en legt 3 onnozele alternatieven voor, die alleen maar weer eindigen in eindeloos gezever en belasting ontduiken door het zoeken naar allerlei mazen in de wet.
 3. bergen333 29 sep 2016 om 15:55 0
  Ook de "vierde variant" is nodeloos ingewikkeld en geen belasting op het rendement maar op het hele vermogen. Daarom een vijfde variant: hef alleen belasting over het échte rendement (dus niet een fictief rendement, zoals nu het geval is). Heel simpel: is het Box 3 vermogen op 1 januari toegenomen t.o.v. dat van 1 jaar daarvoor, om welke reden dan ook (rendement dus), kan over dat meerdere een bepaald percentage belasting worden geheven. Is het Box 3 vermogen echter lager dan 1 jaar daarvoor, om welke reden dan ook, is er géén rendement, en wordt er dus géén belasting over geheven. Hoe simpel wil je het hebben?
  Er is natuurlijk nog één variant (de zesde dus) nóg simpeler, en bovendien het meest rechtvaardig, nl. die hele vermogensrendementsheffing afschaffen. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft diefstal. Heb je het zelf verdiend, dan heb je er al inkomstenbelasting over betaald, is het bijv. verkregen of geërfd, heb je er schenkings- en erfbelasting over betaald. Daar moet de staat ophouden met heffen.
 4. Kweenie Zoukunnen 1 okt 2016 om 17:22 0
  Boogyman.Ga jij eens snel naar het Trump/campagneteam. Ook voorstanders van het Trickle down effect. Wat niet werkt omdat wie veel heeft, veel wil houden en liefst nog meer (Rupsje Nooit Genoeg effekt). Als er geen redelijke belasting is, wie zorgt dan voor het Onderwijs, Defensie, Gezondheidzorg en andere Algemene Nutszaken=
 5. 1magnum2 26 dec 2016 om 13:05 0
  Beste Kweenie. De redenatie van Boogymann44 in relatie tot het huidige onverteerbare vermogens rendementsheffing systeem is zo slecht nog niet en heeft een positiever effect op de economie dan het het huidige. Het huidige systeem weerhoudt mensen ervan geld uit geven. Hetzelfde geldt voor de extreem lage rente op dit moment. Mensen houden hun spaargeld vast. Bij een hogere rente geven ze het veel vlugger en makkelijker uit. Onze economie is er juist mee gebaat als mensen geld uitgeven. Op deze wijze wordt er meer belasting gegenereerd en heeft iedereen er baat bij.
 6. Nick65 9 feb 2017 om 07:20 0
  @Bergen
  U vergeet dat het box 3 vermogen niet alleen wijzigt door rendement, maar ook door allerlei onttrekkingen (bijv. voor vakantie) en stortingen (bijv. salaris). De praktijk is weerbarstiger dan u denkt. Het beste voorstel lijkt mij om uit te gaan van een reëel risicovrij rendement van een bepaalde looptijd en die te belasten. Wie risico wil nemen en een hoger of lager rendement behaalt, moet dit zelf weten. Voordeel: eerlijker en eenvoudig. Nadeel: bij een negatief rendement moet de fiscus geld teruggeven. Voorts is er natuurlijk een budgettair probleem: op dit momemt levert een dergelijke aanpak veel minder op dan de ca. € 4 mld die nu in de boeken staat. Men vergeet dan dat de staat bij de lage rentestand ook een groot voordeel heeft doordat het zeer gunstig kan lenen.
 7. QUTHYP 20 sep 2017 om 11:26 0
  Goedenavond, meneer / mevrouw
  Ik ben de heer Juhel Pierre, ik kom in contact met u om u te laten weten dat ik een goede tijd ben. Een gelovige man die leningen en financiele leningen aanbiedt, heeft alle mensen in ernstige noodzaak om deze lening terug te betalen zonder zorgen. Mijn leningaanbod heeft een looptijd van 12 tot 30 jaar tegen een tarief van 3%.
  Hier is mijn e-mailadres: service_particulier@hotmail.com
  Ik kijk ernaar uit om met u te werken als u in goede trouw bent.

7 Reacties Omhoog ↑