IEXGeld

Dossiers

Profiel

Heb je in het buitenland gewoond? Dan krijg je straks minder AOW.

Lees hier het bijbehorende artikel

3 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Ronald Engels 20 augustus 2016 21:34 0
  De nederlandse AOW per jaar opbouw is erg laag, tevens betaal je VZW premie, 6.65 % van je bruto AOW en pensioen inkomen, VZW is een overheids zorg-ziekte verzekerings premie, waardoor je totale ziekte-premie per maand probleemloos omhoog gaat naar minimaal ruwweg 300 euro/per maand, i.p.v. zoals iedereen denkt 130 euro zonder eigen risco.
  Bovendien minimaal 19.5 % inkomsten belasting over je magere brutto inkomen, bovendien 1.2 % vermogensrendementsheffing over je broodnodige spaargeld hoger als euro 22.000.
  Dus nederlandse AOW en pensioen netto na alle heffingen-graaien van de overheid zijn ronduit miserabel laag in vergelijking met b.v. Zwitserland, waar de AOW ruim 3X hoger zijn netto na aftrek alle heffingen, inclusief ziektepremies.
  Ook Duitsland, Belgie, Frankrijk en USA hebben aanzienlijk hogere brutto AOW uitkeringen, die natuurlijk in Nederland met minimaal 27 % ZVW+19.5 % belasting afgeroomd worden.
  Geloof me onze nederlandse AOW is werkelijk beroert laag, wij zijn armoedzaaiers hier in Nederland zeker na aftrek van alle overheidsheffingen - die wij gewoon ordinaire diefstal noemen na 49 jaar keihard van plus 60 uur per week, s'nachts en in het weekend werken.
  De bejaarde wordt hier in Nederland kompleet kaalgeplukt door het Ministerie van wettelijk geregelde Diefstal - Financien, met volle toestemming van de onbetrouwbare nederlandse kaalpluk politici / eigenbelang elite, VVD, PVDA, D66, Groen Links, CDA, enzv.! De Nedeslandse Bejaarde slaapt echter gewoon verder en is te trots en wil niet over zijn werkelijke persoonlijke armoede en ellende praten. Hij sterft nog liever tot grootte vreugde van onze politici!
 2. knax63 10 september 2016 20:22 0
  De politici zijn volks gevaarlijke idioten die alleen maar over principes spreken. Die een gezond verstand te boven gaat. En praktische gezien niet in verhouding staan met de kosten. De staat schuld is vanaf 2008 met ruim 50% gestegen en de financiering ervan is met ca 80% gedaald.
  Kortom problemen lijken opgelosd maar niets meer is waar dat ze slechts naar de toekomst verschoven zijn.
 3. LilianRijkens 11 januari 2019 16:11 0
  Heb dit in het verleden 5 jaar gedaan in Spanje en totaal geen spijt van. Het was de mooiste tijd in mijn leven. Ben nu 38 jaar en ben echt weer toe aan een nieuwe uitdaging om te werken in het buitenland. Heb dus gezocht naar jobs via www.gedma.be en andere sites. Nu zag ik op de SVB site dat je AOW uitkering sterk afhankelijk is van het land waar je heen gaat. Je kunt deze check op hun site doen. Maar door dit artikel twijfel ik nu wel of ik moet gaan. Ik denk namelijk niet dat ik aan het 50 jaar criterium zal voldoen als ik wel ga.

  Mijn ouders hebben ook met dit probleem te maken. Als je partner de AOW-leeftijd nog niet heeft bijvoorbeeld dan mag deze voor max vier weken in het buitenland verblijven. Mijn vader heeft deze leeftijd al bereikt, maar kan dus niet wonen en werken in het buitenland omdat mijn moeder niet mag.

  Kortom, een heleboel regels en gedoe waar we mee te maken hebben. Moet nu dus een afweging maken wat voor mij het belangrijkst is. Nu genieten of later zekerheid hebben.... but then again, ze blijven de pensioenleeftijd verhogen dus of we onze AOW ooit nog krijgen is ook nog maar de vraag.

3 Reacties Omhoog ↑