IEXGeld

Dossiers

Profiel

Doe als Sting en laat niks na aan je kinderen

Lees hier het bijbehorende artikel

3 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Response 30 juni 2014 19:58 0
  Uiteraard is het jouw geld. Echter: niet iedereen laat EURO 160.000.000 na.
  Het bedrag voor een studie nalaten (zodat je kind zich verder kan ontwikkelen en blanco zonder studieschuld begint) klinkt sympathieker.
  Je geld nalaten aan een goed doel: je moet maar afwachten wat er dan van je geld terecht komt. Te vaak komen "goede" doelen slecht in het nieuws. Spreid je giften dan net als je vermogen zou mijn advies zijn.
 2. Verdediging 25 mei 2018 23:57 0
  Oud topic maar toch nog even een reactie. Een kind erft normaal gesproken op middelbare leeftijd (50-60 jaar), uitgaande van de normale levensverwachting van zowel mannen als vrouwen (zo'n 80 jaar), ook weer uitgaande van zwanger worden voor vrouwen tussen de 20-30 jaar.
  In feite houdt het in dat op het moment dat een kind erft ze al volledig zijn opgegroeid, studie hebben afgemaakt, waarschijnlijk een baan hebben en een eigen leven leiden. Het advies dus... om je kinderen te onterven... is naar mijn mening niets meer dan ruzie zoeken.

  Het voorbeeld van het bedrag voor een "studie" nalaten... is heel typisch tenzij je van plan bent om voor je 50e dood te gaan?

  En dan is er nog de legitieme portie waarop ze dus een beroep zullen doen.
  Dan gaat er toch volgens de Nederlandse wet de helft van je vermogen naar je kind(eren).
 3. Marloes 31 juli 2019 11:54 0
  Het is maar hoe je dat persoonlijk ziet. Het maakt mij niet zoveel uit wat mijn ouders mij nalaten. Daarin tegen laat ik wel alles wat heb ik heb na voor mijn kids, met de intentie dat ik ze goed heb opgevoed en ze weten hoe ze met M$N€Y om moeten gaan. Ik gun ze alles en zou ze de hele wereld geven als ik het kon. Dit probeer ik door een zo goed mogelijke opvoeding en ze te leren gelukkig te zijn met of zonder geld.

3 Reacties Omhoog ↑