IEXGeld

Dossiers

Profiel

'Je moet ons zien als een groothandel'

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

In de institutionele beleggingswereld een naam van formaat, maar voor de particuliere belegger wellicht iets minder bekend: Invesco. Met twee ETF’s die behoren tot de Beste Keuzes in indexproducten – Invesco MSCI World ETF en Invesco S&P 500 ETF – is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze asset manager. 

Dilemma’s

Waardebehoud/ Vermogensgroei

Onze missie is beleggers te helpen bij het bereiken van hun financiële doelstellingen en een belangrijke is het laten groeien van hun vermogen

Stabiliteit / Volatiliteit

Dan ga ik toch voor volatiliteit. Hoewel we met onze indexproducten een brede index volgen, blijven het uiteindelijk wel gewoon aandelen en die zijn per definitie volatiel.

Periodieke inleg / Een grotere inleg in een keer

We weten allemaal dat de markt niet te timen valt en met een periodieke inleg creëer je een mate van risicodemping.

Met een beheerd vermogen van 926 miljard dollar en meer dan 7.000 werknemers wereldwijd, behoort de asset manager tot de grootsten ter wereld. Toch is het volgens Willem Herman van der Wal, Head of Retail Sales Benelux, niet zo gek dat Invesco relatief onbekend is onder particuliere beleggers.

“Je moet ons zien als een groothandel. Wij verkopen onze beleggingsproducten aan banken, vermogensbeheerders, verzekeraars en pensioenfondsen. De particuliere belegger komt op die manier in aanraking met onze fondsen.”

Verrassing?

Des te verrassender is het daarom misschien dat twee Invesco-ETF’s zijn geselecteerd als Beste Keuzes op het gebied van indexproducten. Van der Wal: “Aan de ene kant inderdaad een verrassing, maar aan de andere kant ook weer niet. Onze missie is beleggers te helpen bij het bereiken van hun financiële doelstellingen en hoewel we ons niet rechtstreeks richten op de particuliere belegger, kunnen onze producten voor hen natuurlijk wel precies hetzelfde betekenen als voor institutionele beleggers.”

Alles over de Invesco MSCI World ETF

Allemansvrienden

De Invesco MSCI World ETF en Invesco S&P 500 ETF zijn bovendien ook echte allemansvrienden. Zijn er überhaupt beleggers waarvoor deze ETF’s niet geschikt zijn?

Van der Wal glimlacht. “Het mag commercieel klinken, maar dat is echt een lastige vraag. Voor iedere belegger die wereldwijde of Amerikaanse aandelenexposure wil zijn deze producten geschikt. Het zijn efficiënte en relatief goedkope producten .”

“Dus eigenlijk vallen alleen de klanten af die niet in aandelen willen beleggen. Je kunt daarnaast nog zeggen dat ze niet geschikt zijn voor klanten die een hele specifieke beleggingsstijl voor ogen hebben. Daar zijn het simpelweg te grote indices voor.”

Big is ook echt beautiful

Over omvang gesproken. Invesco steekt het in de communicatie niet onder stoelen of banken dat ze tot de grootsten ter wereld behoren. “Amerikanen zeggen natuurlijk al snel big is beautiful. Maar eerlijk is eerlijk, op het gebied van beleggen geeft het ook gewoon iets meer zekerheid. Als ETF-aanbieder zijn we de vierde grootste ter wereld. We zijn ervan overtuigd dat beleggers hiervan profiteren.”

En dat geldt volgens Van der Wal niet alleen voor institutionele beleggers: “Ook de particuliere belegger heeft hier voordeel van. Zeker bij producten met lage kosten, zoals ETF’s, is dat erg belangrijk. Door onze omvang proberen we kostenefficiënt te werken en dat komt ten goede aan het rendement.”

Van de slimmigheidjes

Hun omvang stelt Invesco bijvoorbeeld in staat om voortdurend te innoveren. “Zelfs in de evergreens als de MSCI World en de S&P 500 ETF’s draait het om innovatieve ETF-structuren waarmee we zo efficiënt mogelijk een index nabootsen. Dit soort dingen kunnen we doen omdat we groot zijn en veel beleggingsexpertise in huis hebben. Wij zijn echt van de slimmigheidjes. De straightforward plain vanilla ETF’s zul je bij ons niet zo snel vinden", aldus Van der Wal.

Alles over de Invesco S&P 500 ETF

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›