IEXGeld

Dossiers

Profiel

'Wij kennen niet alleen de klant, maar ook zijn hele familie'

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Een langdurige klantrelatie betekent voor private bank InsingerGilissen een relatie met meerdere generaties. “Dat veel van onze cliënten als familie in de boeken staan, is een waarde die het familievermogen overstijgt. Dat willen we koesteren.”

“Wat wij veel zien bij onze klanten is dat een deel van het vermogen bestemd is om een cashflow uit te generen om van te leven. Het andere deel is voor de volgende generatie”, vertelt Herman van Dijk, directeur Sales & Acquisitie bij InsingerGilissen.

Dilemma’s

Actief / Passief

Wij kiezen bewust voor een actieve asset allocatie. Dat wil overigens niet zeggen dat we niet ook passieve instrumenten gebruiken.

Waardebehoud / Groei

Onze cliënten hebben al een vermogen vergaard en ze zien dat graag groeien, maar nog liever zien ze dat het vermogen bewaard blijft voor de volgende generatie.

Vast contactpersoon / Team van deskundigen

Team van deskundigen met een vast aanspreekpersoon.


“Het vermogen dat de cliënt bij ons onderbrengt, heeft veelal tot doel de levensstijl die een klant heeft, voort te kunnen zetten”, voegt Paul Balk, directeur Private Banking bij InsingerGilissen toe. “Maar vaak willen ze ook wat overhouden voor het nageslacht of wat nalaten aan de maatschappij. Ze willen dus nu een mooi leven leiden en dat hun vermogen na hun leven terechtkomt bij het nageslacht dan wel goede doelen.”

Meerdere generaties

“Wij hebben een aantal jaren terug aan onszelf gevraagd: wat zijn wij voor bedrijf? Waar zijn we goed in en wat doen wij? Daaruit bleek dat wij voornamelijk ondernemende families bedienen”, vertelt Balk.

De langdurige klantrelatie die daarbij hoort, wordt bij InsingerGilissen op verschillende manieren ingevuld. Balk: “Zo staan we de klant met raad en daad bij op belangrijke momenten in het leven. Bijvoorbeeld bij de verkoop van een bedrijf, een erfenis, geboorte of scheiding. Ook krijgen cliënten iedere vijf jaar een check waarbij we kijken of er iets moet veranderen.”

Focus op verschillende familiefases

“Een andere uiting van onze focus op familie is dat iedereen die bij ons bankiert, profiteert van het tarief dat wordt berekend over het gebundelde vermogen. Er is dus geen onderscheid tussen een kleiner vermogen van een kleinkind of het grotere vermogen van opa. De hele familie krijgt dezelfde prijs.”

Verder vindt de private bank het belangrijk om de dienstverlening heel concreet af te stemmen op verschillende situaties binnen families. Zo hebben ze een programma voor ouderen - veelal vrouwen - die zich in het verleden weinig bemoeid hebben met de financiën. Maar ook aan de kinderen wordt aandacht besteed.

Van Dijk: “Met hen hebben we seminars om te spreken over het vermogen. Daarin kijken we bijvoorbeeld naar wat beleggen is, fiscale zaken bij het hebben of verkrijgen van vermogen, en wat er bij komt kijken als je een relatie aan gaat. De leeftijdscategorie is 18 tot 30 jaar.”

Deskundigen van alle leeftijden

Tot slot kijken ze bij InsingerGilissen ook naar hoe ze het team van deskundigen zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten op de families: “We kijken naar een gediversifieerde leeftijdsopbouw van het team. Daar zitten de wat jongere deskundigen in die zich beter kunnen inleven in de kinderen dan wel kleinkinderen. Daarnaast hebben we vaak een private banker als vast aanspreekpunt veelal ergens tussen de 40 en de 60”, aldus Balk.

Het grootste compliment dat de vermogensbeheerder krijgt van klanten? Balk: “Dat ze ons zo goed kennen en al zoveel jaar, dat de kinderen weten dat als er iets met vader of moeder gebeurt, zij met ons contact kunnen opnemen om alles verder te regelen. Als er klantevents zijn, dan komt de hele familie. Ook de kinderen kennen we dus al lang. Dat maakt de familieband alleen maar sterker.”

Alles over: Private Banking bij InsingerGilissen

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›