IEXGeld

Dossiers

Profiel

Ga niet op zoek naar de perfecte belegging

Ik had een plan. Een perfect plan waarmee ik alles wat ik nog moest regelen en afwerken voor elkaar kon krijgen. Maar het bleef bij een plan, ik deed er niets mee.

Aan het eind van de dag was ik mijn plan alweer vergeten. Ik had uiteindelijk wel een aantal dingen gedaan, maar de volgorde en de manier waarop was totaal anders dan hoe het er volgens mijn perfecte plan uit had gezien.

Niet volgens plan

Ik had me natuurlijk kunnen vastklampen aan het idee dat mijn plan de enige manier was om al die zaken van mijn lijstje te schrappen.

Maar dan had mijn plan, de perfectie, juist mijn grootste vijand kunnen worden en me in de weg kunnen gaan zitten. Terwijl ik gewoon de dingen wilde doen waarvan ik wist dat ik ze moest doen.

Ik denk dat wat je net gelezen hebt voor jou wel herkenbaar is. Het lijkt vast op je dagelijkse routine. We hebben een perfect plan om alles te regelen, maar dan worden we wakker en realiseren we ons dat het in het dagelijks leven gewoon niet altijd zo werkt. En ook dan lukt het om een paar to do's af te vinken.

Een perfecte belegging?

Het is eigenlijk niet anders als we naar onze beleggingen kijken. Veel mensen maken zichzelf wijs dat het niet mogelijk is om te beleggen met je centen waar je hard voor gewerkt hebt, voordat dé perfecte belegging is gevonden.

Als het op beleggingen aankomt betekent perfect vaak gegarandeerd heel veel winst, met zo min mogelijk risico. Er is alleen een klein probleempje: het bestaat niet. Maar helaas blijven veel mensen er toch naar op zoek gaan.

Blijf niet wachten

Het wordt een groot probleem als je blijft zoeken zonder echt te starten. Laat het idee dat het perfect moet zijn los. Want geloof me, dat hoeft het niet te zijn. Je doel, en het realiseren ervan, is veel belangrijker dan de vraag of de weg er naartoe perfect is.

Ik wil mijn financiële doelen behalen en ik weet zeker dat jij dat ook wilt. Maar dat lukt ons niet als we blijven wachten op iets dat heel waarschijnlijk toch niet gaat gebeuren.


Het nieuwste boek van Carl Richards met 20% korting!

Onlangs verschenen in de Verenigde Staten: The One Page Financial Plan, het nieuwste boek van Carl Richards.

Op 30 juni verschijnt dit boek in Nederland, onder de titel Eenvoudig en slim omgaan met je geld. Als IEXGeld-lezer kun je het nu alvast bestellen met 20% korting. Gebruik dan kortingscode IEXGELD.

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Beleggen in obligaties voor beginners

Wat is een obligatie en is het verstandig om erin te beleggen? IEX-redac... Lees verder ›