IEXGeld

Dossiers

Profiel

Alleen zo is geluk te koop

Fijn, het is december. Een maand vol bijzondere momenten. Mensen geven elkaar cadeaus. Er worden gezellige feestjes georganiseerd. Het is zo'n tijd waarin we extra elkaars warmte lijken op te willen zoeken en te willen voelen.

Maar het is ook een tijd om goed na te denken over wat je gelukkig maakt. En het goede gevoel te ervaren dat bij geven hoort. Eigenlijk is het maar raar dat we slechts een paar weken van het jaar dit speciale gevoel mogen ervaren. 

Vorig jaar rond deze tijd stonden de Amerikaanse kranten en media vol met een verhaal over iemand die nog steeds een flip phone gebruikt. Je weet wel, zo'n klassieke gsm uit de jaren negentig die je open moet vouwen.

Dallas Cowboys

En dat in een wereld waarin de ene iPhone de andere opvolgt en we volgens de laatste trends en mode eigenlijk phablets zouden moeten gebruiken, want tablets zijn ook al passé. Grappig dat er nog steeds mensen zijn die blijkbaar vast houden aan klassieke, nog werkende, high tech… Toch? 

Iets wat nog werkt hoef je niet zomaar te veranderen. Daar zit op zich al een belangrijke boodschap in, maar het extra bijzondere in dit verhaal was niet die telefoon zelf, maar degene die de telefoon vasthield. Dat was namelijk Jerry Jones, eigenaar van de Dallas Cowboys, een uiterst succesvol zakenman en multimiljardair. Volgens Forbes is Jones 4,2 miljard dollar waard. 

Hij kan zich toch wel een nieuwe telefoon veroorloven? Toen hem gevraagd werd waarom zei Jones dat hij het gewoon nog steeds een praktisch en comfortabel apparaat vindt. Plus, voegde hij fijntjes toe, "hoe denk je anders dat ik een stadion van 1,2 miljard dollar heb kunnen laten bouwen?" 

Lees ook: Verander niets dat gewoon naar behoren werkt

Maand van de verleiding

Natuurlijk heeft het fortuin van Jones met meer te maken dan alleen zijn keuze van telefoon. Maar toch is het wel iets om even bij stil te staan. Zeker met de komende, voor veel mensen onder ons, dure decembermaand in het vooruitzicht. Want de verleiding is erg groot om weer volledig los te gaan in de winkels.

Denk dan eerst eens even na. Wat maakt je echt gelukkig? Welke gebeurtenissen zijn je bijgebleven? Wat waren je mooie momenten vorig jaar? Wat wil je volgend jaar allemaal bereiken?  En laat je in je antwoorden zeker niet verleiden tot wat anderen denken!

Veel mensen beoordelen anderen op welke auto ze rijden, in wat voor huis ze wonen, of welke telefoon ze gebruiken. Maar een Ferrari wil nog niet zeggen dat je rijk bent, net zoals een uitklaptelefoon niet betekent dat je arm bent. En als je nu echt eens goed nadenkt over wat jou gelukkig maakt, weet je eigenlijk ook wel beter.

Check ook: Geluk kun je kopen! Dit zijn drie eenvoudige manieren

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›