IEXGeld

Dossiers

Profiel

7 dingen die je anders kunt doen om vermogen op te bouwen

Beeld: iStock

In een column op de Amerikaanse zakenwebsite CNBC geeft investeerder en miljonair Grant Cardone inzicht in andere manieren om je vermogen te laten groeien. Welke lessen heeft hij geleerd op weg naar succes? 

1. Investeringen niet spreiden

Het is eigenlijk altijd les 1 van beleggen: .spreid je vermogen over verschillende beleggingen om de risico’s te beperkten. Cardone ziet dat (in de eerste instantie) anders. “Veel succesvolle mensen die ik ken, gingen in het begin juist “all-in” op hun eigen projecten of passies. Pas daarna gingen ze hun vermogen spreiden”, aldus de investeerder.

Hij noemt als voorbeeld Elon Musk. De eerste 22 miljoen dollar die hij verdiende aan zijn softwarebedrijf Zip2 stopte hij volledig in zijn volgende project, een online bankendienst X.com. Nadat X.com samenging met PayPal verdiende Musk 180 miljoen dollar op de verkoop van PayPal aan eBay. Dat gaf hem de ruimte om zijn vermogen te spreiden over Tesla, SpaceX en andere projecten. 

2. Schulden zijn voor bedrijven

Cardone is ook geen fan van schulden. “Schulden zijn voor bedrijven”, zo stelt hij in zijn column. “Je wilt geen geld kwijt zijn aan het betalen van rente. Alles wat ik verdiende, moest meer geld opleveren. Voor mij betekende dat investeren in de groei van mijn onderneming.”

Dit betekent voor Cardone dat hij ook geen schulden aanging voor het kopen van een huis. Dit sluit aan op het volgende punt:

3. Hemel het bezit van een huis niet te veel op

Velen zien een eigen huis als een goede volgende stap. Hoewel een eigen huis wellicht in de afgelopen jaren een goede investering was, ziet Cardone dat veel succesvolle mensen wachten met het kopen van een huis totdat ze er de middelen voor hebben.

Check ook: 5 slimme alternatieven voor een spaarrekening

“Een huis biedt niet altijd hetzelfde rendement op je investering als op andere beleggingen. Ik heb inmiddels drie huizen, maar die kocht ik pas toen ik ze volledig kon betalen.”

4. Commercieel vastgoed is interessanter

In plaats van een eigen huis, is Cardone veel meer te spreken over commercieel vastgoed als belegging. Je ontvangt iedere maand winst uit de huur van het pand, ook na aftrek van belastingen, hypotheekbetalingen en onderhoud. “Het is een goede manier om je vermogen te laten groeien.”

Uiteraard hoef je niet zelf een pand te kopen om te investeren in commercieel vastgoed. Er zijn veel manieren om te beleggen in (commercieel) vastgoed. 

5. Investeer in je netwerk

Er zijn weinig mensen die tijd in je steken als ze je niet kennen. Of je nu diensten of producten aan de man probeert te brengen: persoonlijk contact met je klanten en opdrachtgevers is belangrijk. Hoe beter je iemand kent, hoe meer vertrouwen hij of zij in jouw talenten en vaardigheden krijgt.

Dit leidt dan weer tot meer kansen, meer opdrachten en hogere marges. Investeer je tijd dus in het onderhouden en uitbreiden van je contacten. 

6. Wees nooit tevreden

In de ervaring van Cardone zijn de meeste miljonairs en succesvolle ondernemers nooit echt tevreden. “Ze zijn niet bezig met wat ze al hebben bereikt, maar wat ze nog kúnnen bereiken.” In andere woorden: ze zijn altijd van mening dat er meer te bereiken valt, de “sky is the limit”. Zo blijven ze altijd scherp op kansen die opduiken.

7. Doe niet alles zelf

Tijd is een schaarste, dat weten succesvolle ondernemers maar al te goed. En dus is het van belang om je tijd nuttig te besteden. Besef dat je ook taken uit handen moet geven en niet de controle hoeft te hebben over ieder klein detail over je werk. Verzamel getalenteerde en gemotiveerde mensen om je heen om je doel te bereiken.

Lees ook: Box 3-belasting gaat in 2023 nog verder omhoog voor beleggers

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Therese Poulain 10 februari 2023 16:16 0
  De financiële onderneming is gespecialiseerd in alle gebieden van kredietverlening.
  Wij bieden u aanbiedingen die aangepast zijn aan al uw financieringsbehoeften met een persoonlijke lening en investeren in uw grote projecten.
  Dit is voorbehouden aan bedrijven en serieuze mensen die op zoek zijn naar een lening om hun projecten te financieren.
  Wij bieden leningen aan particulieren: consumentenleningen, woningleningen, kredietaankopen, schuldaankopen om alle schulden te consolideren in één enkele lening, schoolleningen voor studenten, autoleningen.
  Wij begeleiden de financiering van uw projecten, zoals de bouw van uw huis, kantoren, uw bedrijf of een project waarvoor externe financiering nodig is. Neem voor meer informatie over het aanbod contact met ons op: E-mail: poulaintherese4@gmail.com

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Rijk worden door op je handen te zitten?

De "Do Nothing Portfolio" blijkt een succes. Lees verder ›